A4CCH Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) Witam posiadam A4 B5 1.8 20V, ostatnio wymieniałem świecę to i przy okazji uszczelkę pod pokrywę zaworów. Po starej uszczelce wszystko starłem, założyłem nową, Audi wczoraj poleciała w mała trasę i rano pod nią troszkę oleju, no to szukanie przyczyny. Wszystko wskazuję na tą uszczelkę w miejscu tego "półkola", kupiłem uszczelkę FEBI. Wiecie może czy są takie uszczelki korkowe ? Bądz jakiś sposób na to ? Spróbować dociągnąć ? Ale jest już chyba wystarczająco, a nie chce na chama kręcić. Czytałem o silikonie, ale trochę desperackie rozwiązanie bym nie chciał takiej lipy strzelić. Audi niedawno zakupiona, ostatnio dostała rozrząd nowy Continentala, i olej Castrola, może coś ją przepłukało ... Bóg wie co za "jux" był zalany, w poniedziałek jeszcze chyba odwiedzi mechanika, niech on zobaczy, może skąd indziej leci, ale raczej nie. Wygląda to jakby z pod pokrywy z tego półkola leciło, potem na silnik, gdzieś przelatuję, finał na misce i na ziemię. Edytowane 27 Lutego 2016 przez A4CCH
prezesik18 Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 Często leci z tamtego miejsca, dlatego ja jak wymieniałem uszczelkę smarowałem silikonem.
A4CCH Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) Wiem właśnie w x3 80-kach przerabiane... Ale były uszczelki korkowe jeszcze i zazwyczaj problem znikał. Po zakupie auta przed wymianą, lekko tylko tam się pociło, problem się pojawił po założeniu nowej ... Edytowane 27 Lutego 2016 przez A4CCH
k232 Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 Ja założyłem komplet uszczelek Reinza pod pokrywę i do dziś spokój
A4CCH Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Opublikowano 13 Marca 2016 Ciekło z uszczelki pod pokrywę zaworów, oraz napinacza łańcucha rozrządu jest ta uszczelka też tak u góry, nie obeszło się bez podklejenia silikonem. Po tym zabiegu sucha
marcin25wro Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 uszczelka z Reinza i silikon grafitowy też Reinz na około oczywiście z umiarem i trzyma nic nie pusći co do uszczelek korkowych dobre ale do wina nie do auta
Piterx Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 W ciągu 2 lat posiadania auta moja 4 uszczelka,cieknie zawsze z ucha i na rogu centralnie nad kolektorem wydechowym,zakładana zawsze na silikon i odczekane przynajmniej 2 godziny przed jazdą. Zastanawiam się w tym momencie czy założyć bez silikonu bo już ręce opadają...,dodam że zakupiłem uszczelke firmy elring.
Piterx Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 no a jeśli założę Reinza to też nie mam gwarancji że nie będzie się lało
k232 Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 Ja zalozylem rok temu i do dzis spokój, spróbuj ja tez Ci gwarancji nie daje tylko mowie o tym jak jest u mnie ?
Rekomendowane odpowiedzi