Dawid13 Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 Problem zaczal sie niedawno jak temperatura spadla ponizej zera tzn.jak audi postoi dluzszy czas to po zapaleniu cykanie ustepuje dopiero po okolo 10s tak jagby ktorys zawor sie (podwieszal) pozniej jest wszystko ok. Dodam ze pol roku temu wymienialem popychacze.
Musashi Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 glosne? zgodme z rytmem pracy silnika? jezeli nie, moze lozysko napinacza lub jakiejs rolki stuka.
Dawid13 Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Opublikowano 24 Listopada 2008 witam te cykanie to napewno popychacze ale dzis rano jak odpalilem to wszystko bylo w porzadku moze wczesniej walek tak sie ustawial.Audi mam juz prawie 2 lata i poprzedniej zimy nie bylo takich objawow,moze to przez olej mam teraz zalanego castrola 10w 40 a wczesniej jezdzilem na mobilu 10w 40
adadur Opublikowano 25 Listopada 2008 Opublikowano 25 Listopada 2008 Możliwe że te popychasze ale w takim wypadku spiedniczyli Ci wymianę. A wsłuchiwałeś się w okolicy EGRa?
Dawid13 Opublikowano 25 Listopada 2008 Autor Opublikowano 25 Listopada 2008 a jak mozna cos spieprzyc przy wymianie (szklanek) robil to zaufany mechanik,ja mysle ze to juz cos z glowica a egr wporzadku
Rekomendowane odpowiedzi