Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Rejestracja auta z Włoch- proszę o informacje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W okolicy znalazłem ciekawe autko, które jest z Włoch i jest bez opłat (umowa pewnie będzie "na hansa" albo faktura). Jako, że w domu będę dopiero w piątek i wtedy będę chciał pojechać po samochód, to do tego czasu chciałbym się dowiedzieć, jakie dokumenty włoskie z samochodem muszą być, bym nie miał problemów z rejestracją w Polsce.

Na różnych forach są różne informacje, a zależałoby mi na opinii kogoś, kto przeszedł procedurę rejestracji takiego auta i wie, jakie dokumenty są niezbędne do jego rejestracji. Nie chodzi mi o tłumaczenia, opłaty urzędach w PL, itp.- to akurat mam w jednym palcu.

Proszę o pomoc...

Opublikowano

Witam

Miesiąc temu rejestrowałem samochód z Włoch i jedyne co dostałem od chandlarza to dowód rejestracyjny włoski i dokument wymeldowania auta we Włoszech, do tego jego faktura i wszystko. Jak coś to napisz adres na PW to ci podeślę skany żebyś widział jak to wygląda.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dziękuję za informację. Znalazłem jakieś aktualne wzory na internecie, więc nie musisz wysyłać, ale dziękuję za chęć pomocy i szybką odpowiedź. Dziś podjadę oglądać ten samochód, to dam znać, jakby coś było nie tak z dokumentami.

Oglądałem dziś auto- Volvo V50 2.0D Summum. Auto z wierzchu nieźle wygląda, w środku skóra wygląda jak w 11-to letnim volvo, z którą nikt nic nie robił od nowości. Mimo zapewnień sprzedawcy, którego nie było podczas moich oględzin, okazało się, że książka jest, auto skręcone ok. 15-20 tys. km. Niestety wtryski to trupy plus zawór EGR do wywałki. Papiery OK,ale auto nie warte swojej ceny. Pozdrawiam.