Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wyjazd na Ukraine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że zieloną karte trzeba mieć i podobno ubezpieczenie.... Jak to jest? Był ktoś i może opowiedzieć? Jakieś porady?

Opublikowano

Trzeba być właścicielem pojazdu i jedziesz :) a i chyba jasne paszport :hi:

Opublikowano
  • Autor

A nie wiesz czy trzeba mieć jakieś badania zrobione?

Opublikowano

o jakich badaniach mówisz ???

Opublikowano

byłem w sierpniu i jedyne co potrzebujesz to paszport...

no i musisz się uzbroić w cierpliwość na przejściu granicznym

Opublikowano

Wiem, że zieloną karte trzeba mieć i podobno ubezpieczenie.... Jak to jest? Był ktoś i może opowiedzieć? Jakieś porady?

Nie jedz 2.0 w multi :grin:

Opublikowano

Ja tylko ubezpieczenie na auto bralem. Wlasciciel auta musi byc w aucie

Opublikowano
  • Autor

o jakich badaniach mówisz ???

Wszędzie piszą żeby mieć badania zdrowotne.... ale chyba to nie potrzebne. Jade tylko na tydzień.

Nie jedz 2.0 w multi :grin:

Jadę wysłużonym klekotem, któremu za pare dni wpadnie 300kmm :P a propo przypomnieć Ci jak te multi Cię ojebało? :grin::P

Dzięki Buba :wink: jestem właścicielem, więc jest sukces.

Opublikowano

Ubezpiecz swoja persone na wypadek wypadku :wink:

Opublikowano

i uważaj na stan dróg i kierowców ukrainskich porzuszających się po nich :D

Opublikowano

Byłem parę razy na Ukrainie jako pasażer paszport trzeba mieć na 100 %i pewnie będziesz musiał na początku wypełnić taki mały druczek w sumie do nieczgo nie potrzebny ale taki wymóg.

Oczywiście uważaj na stan dróg bo szału nie ma i nie zdziw się jak cie często iksiesza policja będzie zatrzymywać i wołać kasę na kawę..

Wysłane z mojego D2403 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez xBladex

Opublikowano

jezdze na Ukrainę regularnie - przejeździłem praktycznie cały kraj osobówkami wielokrotnie :) Drogi poza kilkoma wyjątkami (Lwow-Kijow/Yahodin-Kijów/Kijów-Odessa) raczej w średnim stanie.

tu masz stan drog na UA http://navizor.com/#map/5/49.5252/36.6064wystarczy przybliżyć i sam zobaczysz co i jak :)

co do dokumentów - musisz być właścicielm/współwłaściclelem (ew. notarialne upoważnienie na auto przetłumaczone na ukraiński lub rosyjski).

ZIelona karta + dowód rej. za brak przegladu moga Cie Polacy nie wypuscic :)

dokąd jedziesz?

jak coś to śmiało pytaj - Ukraina to bliski mi temat

Edytowane przez sprat

Opublikowano

co do dokumentów - musisz być właścicielm/współwłaściclelem (ew. notarialne upoważnienie na auto przetłumaczone na ukraiński lub rosyjski).

czyli jak auto jest np. w leasingu to nie można się tam poruszać? co za bzdura..

Opublikowano

a gdzie napsialem ze nie mozna sie tam poruszac?

przeciez napisalem, ze potrzebuje poswaidczenia od leasingodawcy. idzie do przedstawiciela leasingodawcy, ten mu wypisuje takie pozwolenie i potem idzie do tłumacza.

Proste?

Byłem parę razy na Ukrainie jako pasażer paszport trzeba mieć na 100 %i pewnie będziesz musiał na początku wypełnić taki mały druczek w sumie do nieczgo nie potrzebny ale taki wymóg.

Oczywiście uważaj na stan dróg bo szału nie ma i nie zdziw się jak cie często iksiesza policja będzie zatrzymywać i wołać kasę na kawę..

Wysłane z mojego D2403 przy użyciu Tapatalka

Karteczek o których piszesz nie ma już przy wjeźzdie od co najmniej 2011 roku.
wjezdzasz na granice - WOP-ik spisuje nr rejestracyjny i liczbe pasazerow i daje Ci karteczke. Samemu nic nie piszesz.
potem Ty idziesz do okienka paszportowego + pasażerowie, potem do celnego (tu juz sam kierowca)
Przy wyjezdzie dajesz karteczke WOP-ikowi, ktorego spotkasz przy kolejnym szlabanie

A co do policji - jak nie bedziesz prul jak szalony, to nikt Cię nie zatrzyma i nie będzie wołał kasy - tam jest teraz nowa policja ktora ostro walczy z łapówkami. Nie dawaj takich porad bo chłopina jeszcze umoczy.

Edytowane przez sprat

Opublikowano

ja na ukrainie byłem dawno dawno i pisałem jak było..proste.

Edytowane przez xBladex

Opublikowano

przeciez napisalem, ze potrzebuje poswaidczenia od leasingodawcy. idzie do przedstawiciela leasingodawcy, ten mu wypisuje takie pozwolenie i potem idzie do tłumacza.

Proste?

proste, ale dalej uważam, że jest to bezsensowne :P tym bardziej, że leasing wydaje takie upoważnienia (przynajmniej mój leasing) w języku niemieckim i angielskim... więc na moje powinno starczyć. ale w sumie co kraj, to obyczaj.

Opublikowano

Proste?

proste, ale dalej uważam, że jest to bezsensowne :P tym bardziej, że leasing wydaje takie upoważnienia (przynajmniej mój leasing) w języku niemieckim i angielskim... więc na moje powinno starczyć. ale w sumie co kraj, to obyczaj.

Ukrainy i innych krajów ex-Sojuza rozumem nie pojmiesz jeśli chodzi o biurokrację :D w takim wypadku robi sie wlasnie tak jak napisalem

Edytowane przez sprat

Opublikowano

Podstawa to zielona karta którą wyrobisz u swojego ubezpieczyciela ;) Ja jeżdżę na Budomierz, nie ma kolejek, max 30 min trzeba stać, chyba że trafisz na porę obiadową lub zmianę...

Opublikowano

jak tam droga z Budomierza potem na Lwów? pewnie dalej idzie przez trase jak z Korczowej, nie?
pytam, bo czasem wracajac w niedziele wieczorem na Rawie są korki, a kiedyś próbowałem uciekać z Rawy Ruskiej na Budomierz właśnie ale jak zobaczyłem drogę tuż za Rawą to uznałem że wole postać w kolejce niz remontować wielowahacz :D

a tak tego, na zachętę mój filmik z drogi Halicz-Lwów z marca 2015 :D

Edytowane przez sprat

Opublikowano
  • Autor

jezdze na Ukrainę regularnie - przejeździłem praktycznie cały kraj osobówkami wielokrotnie :) Drogi poza kilkoma wyjątkami (Lwow-Kijow/Yahodin-Kijów/Kijów-Odessa) raczej w średnim stanie.

tu masz stan drog na UA http://navizor.com/#map/5/49.5252/36.6064wystarczy przybliżyć i sam zobaczysz co i jak :)

ZIelona karta + dowód rej. za brak przegladu moga Cie Polacy nie wypuscic :)

dokąd jedziesz?

jak coś to śmiało pytaj - Ukraina to bliski mi temat

Jade dokładnie " obwód aleksandróvka". Dzięki za wypowiedzi, teraz mogę spokojnie wsiąść i jechać w nieznane :)