karol2984 Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 Witam, nagrałem filmik silnika podczas pracy, auto ma podniesione prawe koło i kręci się na biegu bo szukałem bicia i zauważyłem dziwne podskakiwanie silniak, tak może być czy któraś poduszka jest uszkodzona? https://drive.google.com/file/d/0B3EXZisXqBSdeUFKeXJETXcxUTA/view
mikozaczek Opublikowano 8 Marca 2016 Opublikowano 8 Marca 2016 Witam ,czy przy z gaszonym aucie da się poruszać silnikiem ? Wygląda to na zużytą poduszkę /mocowanie
karol2984 Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Opublikowano 8 Marca 2016 Musiał bym sprawdzić. Możliwe że te drgania większe by były ale przednia poduszka nie pozwala wyżej się podnosić. A jak po bujać, we wszystkich kierunkach czy jakoś konkretnie? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
mikozaczek Opublikowano 8 Marca 2016 Opublikowano 8 Marca 2016 We wszystkich pobujaj nie powinien się ruszać w żadną stronę , a silnik pracuje normalnie ? Bo jeśli będzie kulał na któryś gar to nawet na sprawnych mocowaniach może nim miotać jak turkiem w kościele
pyra111 Opublikowano 8 Marca 2016 Opublikowano 8 Marca 2016 to raczej nie poducha , któryś gar chyba kuleje
motor144 Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Kondycja silnika do sprawdzenia bo zawory/popychacze klepią jak w dieslu . Poduszki nic tu nie mają do rzeczy.
karol2984 Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Opublikowano 10 Marca 2016 Na luzie silnik tak nie podskakuje, a te cykanie to listwa lpg chyba że o innym dźwięku mówicie, zaznaczam jeszcze raz że auto jest na biegu i kręci się jedno podniesione koło. w czasie jazdy normalnie tylko czasem jak by bujało po zmianie biegu listwę lpg najlepiej słychac po najezdzie kamery w 17s
motor144 Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 Fakt , że dźwięk jak zbiera mikrofon to ma się często nijak jak słychać coś na żywo . Jak podniesione jedno koło to wtedy tylko podskakuje to się tym może nie aż tak warto zajmować bo chyba nie jeździsz zbyt często na trzech kołach . A tak poważnie to wystarczy jak samo koło ma bicie to w tej pozycji może wpływać na podskakiwanie silnika , tym bardziej że kolumna resorująca jest maksymalnie wtedy rozciągnięta nie mając kontaktu z podłożem. Może dla eksperymentu warto sprawdzić czy będzie tak samo przy zdjętym całkowicie kole (po przykręceniu samej tarczy śrubami z odpowiednimi podkładkami zamiast felgi)
karol2984 Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Opublikowano 11 Marca 2016 Podniosłem koło własnie w celu sprawdzenia bicia i widać jak by jajko się zrobiło z koła, lekko chodzi góra doł, założyłem wątek w dziale układ napędowy.
Rekomendowane odpowiedzi