Kappuchu Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 Witam, odkąd kupiłem samochód, miał dziwną przypadłość mianowicie, otwarcie kluczykiem drzwi kierowcy otwierało drzwi kierowcy, natomiast drzwi pasażera, otwierało wszystkie drzwi wraz z bagażnikiem, nie wnikałem osobiście dlaczego tak a nie inaczej bo mi to nie przeszkadzało, ale ostatnim czasem zaczęło coś świrować, i tak jak dzisiaj wracam ze sklepu a wszystkie drzwi w samochodzie otwarte (dodam że wszystkie były zamknięte, zamykałem drzwi od kierowcy, więc zgodnie z tą zasadą działania tamte nie powinny się otworzyć/zamknąć) po prostu otworzyły się same podczas mojej nieobecności przy samochodzie, a następnie nie chciały się zamknąć, zamykając kluczykiem drzwi od kierowcy czy pasażera zamykały się tylko wybrane drzwi, odpiąłem i podpiąłem akumulator i wszystko zaczęło działać jak przedtem. Przed chwilą również wsiadałem do samochodu wszystkie drzwi zamknięte otworzyłem drzwi od kierowcy reszta pozostała zamknięta czyli tak jak było zawsze, jednak gdy dojechałem na miejsce docelowe już wszystkie drzwi były otwarte, udało się je zamknąć normalnie. Nie wiem co może być problemem, wygląda na to jakby samochód mimo że stoi bez bez kluczyka w stacyjce sam otwierał drzwi.
prezesik18 Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 Pompka centralnego zamka świruje, wyjmij i zobacz czy nie ma wilgoci, jak wyglądają luty na płytce.
Rekomendowane odpowiedzi