Bezludny85 Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 (edytowane) Witam wszystkich. Wczoraj rano zauważyłem, że jakiś j... ch.. zarysował mi kluczem auto Na szczęście rysa nie jest przez całą długość auta, ale i tak jest spora . Niestety jest też wyczuwalna pod paznokciem i świeci się na biało :/. Teraz moje pytanie - co polecacie na zamaskowanie tego defektu. Jakaś kredka? Pasta? Pisak? Zaprawka? Niestety chwilowo nie stać mnie na lakiernika (muszę kupić opony letnie oraz fotelik). Wiem, że luksusu nie będzie, ale choć trochę chcę zamaskować. Z góry dziękuję i czekam na Wasze rady Edytowane 7 Marca 2016 przez Bezludny85
Fido Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 Podjedź do gości co polerują auta. Niech sami ocenią głębokość tej rysy. Tak na odległość trudno coś powiedzieć.
Mateuszek1001 Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 Ja sobie z tym tak radzę. odtłuszczam, robie zaprawkę, pózniej papier 1500 i 2500, na koniec pasta polerska i nie wygląda źle
--Rafcio-- Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 Ja sobie z tym tak radzę. odtłuszczam, robie zaprawkę, pózniej papier 1500 i 2500, na koniec pasta polerska i nie wygląda źle Tym papierem to z wodą czy na sucho?
Fido Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 Tym papierem to z wodą czy na sucho? Widzę że nie masz pojęcia o polerowaniu więc radzę oddać to komuś kumatemu bo spierdzelisz i będziesz cały bok malował.
Axel1 Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 Można na allegro kupić zestaw oryginalny lakier, odtłuszczacz, podkład i lakier bezbarwny. Efekt zaprawki będzie poprawny jeżeli oryginalny lakier na aucie mocno nie wypłowiał.
--Rafcio-- Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 Tym papierem to z wodą czy na sucho? Widzę że nie masz pojęcia o polerowaniu więc radzę oddać to komuś kumatemu bo spierdzelisz i będziesz cały bok malował. Ja się tylko zapytałem, nie napisałem tego tematu więc luz
Radeksc Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 Można na allegro kupić zestaw oryginalny lakier, odtłuszczacz, podkład i lakier bezbarwny. Efekt zaprawki będzie poprawny jeżeli oryginalny lakier na aucie mocno nie wypłowiał. Już lepiej podjechać do mieszalni, żeby dobrali odcień. Jak nie masz pojęcia o polerowaniu i szlifowaniu na mokro to lepiej się nie bierz, łatwo się przetrzeć do podkładu, a wtedy uratuje cie tylko ponowne lakierowanie Tak jak wyżej, podjedź do jakiegoś studia gdzie zajmują się lakierami, bo tak to wróżenie z fusów
Bezludny85 Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Opublikowano 7 Marca 2016 A jeśli już kredka to jakiej firmy polecacie? Zlecę to fachowcom, ale za jakieś 2 miesiące. Teraz chcę to zamaskować tylko...
piotr93 Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 Te kredki się do niczego nie nadają, szkoda na to kasy.
enczu Opublikowano 8 Marca 2016 Opublikowano 8 Marca 2016 Gdzieś widziałem test tych kredek i porównanie do jakiejś kredki dla dziecka. Zgadnijcie co najlepiej wypełniło rysę Oczywiście efekt mega krótkotrwały ale sam fakt daje do zrozumienia do czego się nadają te całe kredki.. Jak nie chcesz oddawać do lakiernika, nie chcesz na polerke, to chyba zostaje Ci kupno drzwi w kolorze, może gdzieś obok Ciebie będzie taki kolor na części, jechać porównać i może się uda
Bezludny85 Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Opublikowano 8 Marca 2016 A może ktoś z Was potrafi podać kod lakieru z VIN? Naklejki nie mogłem znaleźć :/
piotr93 Opublikowano 8 Marca 2016 Opublikowano 8 Marca 2016 A może ktoś z Was potrafi podać kod lakieru z VIN? Naklejki nie mogłem znaleźć :/ Naklejkę masz pod kanapą
Bezludny85 Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Opublikowano 8 Marca 2016 A nie w podłodze bagażnika? To avant jest. Jutro poszukam
--Rafcio-- Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 (edytowane) Obejrzyj sobie fajny filmik jak usunąć rysę https://www.youtube.com/watch?v=2nYF46P7B2c Edytowane 11 Marca 2016 przez --Rafcio--
Bezludny85 Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Opublikowano 14 Marca 2016 Na szczęście nie musiałem zrywać kanapy, by ujrzeć naklejkę. Okazało się, że taka sama jest wklejona w książce serwisowej i tam odnalazłem kod lakieru (LZ5C). Zdecyduję się na zaprawkę, bo zauważyłem kilka rys "parkingowych" na innych elementach to od razu je "maznę". Pozdrawiam
piotr93 Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) Na szczęście nie musiałem zrywać kanapy, by ujrzeć naklejkę. Okazało się, że taka sama jest wklejona w książce serwisowej i tam odnalazłem kod lakieru (LZ5C). Zdecyduję się na zaprawkę, bo zauważyłem kilka rys "parkingowych" na innych elementach to od razu je "maznę". Pozdrawiam Dokładnie tak. Uznałem, że nie masz ksiązki serwisowej skoro pytasz gdzie jest wlepka A i dla Twojej kanapy lepiej, bo jej mocowania lubią pękać przy ściąganiu Powodzenia Edytowane 15 Marca 2016 przez piotr93
bishop1923 Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Witam mam na masce w lewym przednim rogu pęknięcie lakieru ( rysa na 2-3cm ) prawdopodobnie za dużo szpachli .Pytanie czy musze całą maskę malować czy wystarczy zapylic w tym trefnym miejscu . Ogólnie nie wiem co z tym zrobić
Rekomendowane odpowiedzi