Kucmin Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 Witam, czy w audiczce z 95r można bez żadnego zmieniania jakichś silniczków od nawiewu itp zmienić konsolę na poliftową chociażby 1DIN? Chodzi mi o zmianę na zasadzie, wywalić starą, wsadzić nową, podłączyć poliftowy panel klimatronika, przycisk awaryjnych i wsadzić dwa uchwyty na kubki? Ostatnio coś czytałem tutaj na forum, że przed 1 liftem, żeby zrobić taką kurację trzeba zmienić silniczki czy coś takiego (nie pamiętam dokładnie).
pawelwor Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Jeśli chcesz żeby działało to jak należy to trzeba wymienić te silniczki z całą obudową parownika i sporo lutowania kabelków. Tak jak chcesz nie da się, chyba, że parę rzeczy ma nie działać...
OLI_B5 Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 U mnie po wrzuceniu 1Din silniczki zaczeły jedynie głosniej chodzić więc myśle , że i tak warto bo nie jest to uciązliwe a środek zupełnie się zmienia
sebidi Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 (edytowane) Potwierdzam trochę głośniej pracują a pozatym dmucha i chucha jak należy klima również działa jedynie obieg wewnętrzny nie działa ale to się chyba tylko przedlifta tyczy Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Marca 2016 przez sebidi
pawelwor Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 Nie mąćcie chłopakowi w głowie. On ma 95 rok...
sebidi Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 Nie mąćcie chłopakowi w głowie. On ma 95 rok...Ja modelowo również mam przedlifta
Kucmin Opublikowano 31 Marca 2016 Autor Opublikowano 31 Marca 2016 Czyli nie trzeba nic zmieniać? A jeżeli jednak by się okazało, że muszę powymieniać te graty w środku, to jaki to koszt +\- i co dokładnie jest do zmiany?
sebidi Opublikowano 31 Marca 2016 Opublikowano 31 Marca 2016 W teorii te właśnie silniczki sterujace nawiewami a w praktyce nie mam pojęcia znam parę osób po zabiegach tego typu i jak wspomniałem nie licząc braku obiegu wewnętrznego to wszytko działa Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Jedyne to w przedlifcie trzeba było podać plus na zasilanie kompresora klimy bo w oryginale było masa sterowane Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
pawelwor Opublikowano 31 Marca 2016 Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) wrzucaj od razu z lifta wszystko Trzeba jeszcze pamiętać o przeciwmgłowych, przeniesieniu regulacji świateł na lewą stronę, no i trochę lutowania mimo wszystko, bo bez tego się nie obędzie. Edytowane 31 Marca 2016 przez pawelwor
Kucmin Opublikowano 31 Marca 2016 Autor Opublikowano 31 Marca 2016 z regulacją świateł to i tak mam taki sajgon, że to magia. Jak kupiłem auto, to w ogóle nie było tego pokrętła od regulacji, więc kupiłem takowy, ale jest po to żeby był. Ponieważ kostki od regulacji również nie ma Ktoś tam dość ładnie poszalał. W wakacje mam plan doprowadzić wszystko do stanu niczym ori i przy okazji właśnie zmienić konsolę na poliftową.Przeciwmgielnych przód póki co nie mam, więc roboty trochę odchodzi
pawelwor Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Przynajmniej tylne przeciwmgielne musisz posiadać... Skoro nie miałeś regulacji świateł to może ktoś samopoziom zamontował?
Fenrir Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Podobno w niektórych modelach w ogóle nie było regulacji, może u Ciebie też.
Rekomendowane odpowiedzi