wojtas-audi Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 Witam, sprzedałem samochód firmowy wystawiajac fakture vat, bez umowy i do tego protokół, że samochod ma uszkodzony silnik i jest przerysowany. Samochód faktycznie miał uszkodzony silnik natomiast okazało się jeszcze po sprzedaży (sprzedaż również dla firmy), że jeszcze skrzynia biegów i dwumas, o czym nie miałem pojęcia. Klient chce zwrócić auto lub dogadać się abym mu jakąś kasę dał, na podstawie rękojmi ?? (14 dni podobno ? ) Jak to jest może wiecie ? Co muszę spisać, jeśli oddałbym mu jakąś kasę, tak aby za parę dni nie zadzwonił, że znów chce bo wyszło coś jeszcze ? Jak najlepiej z tego wybrnąć ?
jedrekx Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 niestety, sprzedając auto z firmy musisz dać rękojmię.. z tego co pamiętam 10 dni roboczych. na pozostałe pytanie nie potrafię Ci odpowiedzieć, nie miałem sytuacji, że ktoś chciał mi oddać auto..
wojtas-audi Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Opublikowano 8 Marca 2016 Może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia?
Rekomendowane odpowiedzi