chris9922 Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 (edytowane) Witam. Od pewnego czasu słyszę stukanie po prawej stronie jadąc po nierównościach, lecz nie niepokoiło mnie to tak bardzo, gdyż jadąc po drodze gruntowej do mnie do domu, słyszałem pojedyncze stuknięcie wjeżdżając w dziurę, lecz dziś jechałem w trasę 200km i zauważyłem, że to stukanie w znaczący sposób nasila się przy jeździe z większą prędkością (70km/h + i w dodatku na drodze bez dziur) im wyższą prędkość osiągałem tym łatwiej było wywołać stuki po prawej stronie (m.in. jadąc na wprost), a żeby to zrobić wystarczyło puścić nogę z gazu (np. przy 100km/h) i efekt za każdym razem był ten sam. Przyspieszając, lub delikatnie hamując hamulcem zasadniczym, stukanie ustawało. Następnie gdy dodałem gwałtownie gazu i go odjąłem, stukanie powracało. Pierwsza myśl jaka mi przyszła, to któryś z przegubów, lecz chwytając za ośkę i szarpiąc nią, nie wyczułem dużych luzów poprzecznych. Lecz ten test może być niemiarodajny. Proszę o odpowiedzi, za które z góry dziękuję. Edytowane 7 Marca 2016 przez chris9922
kubson Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 (edytowane) Poduszka skrzyni/silnika. Luzy na układzie napędowym, albo nawet któryś z wahaczy. Wszystko tam może pukać przy odpuszczeniu gazu Pojedź na stacje diagnostyczną albo do jakiegoś mechanika jeśli nie masz kanału Edytowane 7 Marca 2016 przez kubson
chris9922 Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Opublikowano 7 Marca 2016 (edytowane) / Edytowane 8 Marca 2016 przez chris9922
Rekomendowane odpowiedzi