Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Felgi repliki rs6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam bardzo podobają mi sie felgi rs6 takie jak na foto ponizej lecz nie stac mnie na orginalne i pytanie brzmi czy warto kupic repliki z allegro moge mieć uzywane za 1000zl 17 et 38

https://www.google.pl/search?q=Pompei+a4+b6&client=ms-opera-mobile&site=webhp&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiY3ZaBw7DLAhVCGZoKHRmLCFcQ_AUIBygB&biw=480&bih=854#imgrc=uYya7NJmPabNoM:

Edytowane przez ray18
Opublikowano

Osobiście nie jestem przekonany do replik, są zdecydowanie gorszej jakości. Miałem kiedyś repliki starych s-linów w 17" i po jednym sezonie były do prostowania, to raz a dwa schodził z nich klar, więc nadawały się do renowacji. Kolejny przypadek, to mój znajomy. Miał repliki starych RS6 tzw. łopaty w 18" i oponie chyba 245/40, jeździł dwa sezony i pękały przy otworach na śruby - nie do naprawienia.

Także wydaje mi się, że lepiej szukać oryginalnych używek, niż nowych replik. Ja przynajmniej nie miałem dobrych doświadczeń z chińskimi podróbami.

Opublikowano

Dzięki za zainteresowanie a jakie 17 polecił byś do a4 b7 avant z orginalnych

Opublikowano

Ja mam te repliki aż od wczoraj, jeśli chodzi o jakość bardzo spoko ;) Zależy skąd repliki, ja mam dare, kupa luci na jeździ na tych fejkach, nawet na konkretnej glebie, więc moim zdaniem po prostu trzeba trochę bardziej uważać i tyle.. A katowanie replik na każdej dziurze, sprawdzanie jej wytrzymałości no to wiadomo jak się kończy. Ja osobiście uważam nawet z ori bo każda felga może trzasnąć ;)

Opublikowano

Musiał byś sobie ogarnąć jakie modele wychodziły. Najciekawsze jak dla mnie są s-line 9-ramienne, ale dekielki często kradną.

Z nie oem do B7 poleciłbym Tobie 17" z A5, pięcioramienne z ET 28..... :wink:

Będę na dniach u siebie zakładał taki zestaw, także sobie lukniesz co i jak.

Opublikowano

Ja mam te repliki aż od wczoraj, jeśli chodzi o jakość bardzo spoko ;) Zależy skąd repliki, ja mam dare, kupa luci na jeździ na tych fejkach, nawet na konkretnej glebie, więc moim zdaniem po prostu trzeba trochę bardziej uważać i tyle.. A katowanie replik na każdej dziurze, sprawdzanie jej wytrzymałości no to wiadomo jak się kończy. Ja osobiście uważam nawet z ori bo każda felga może trzasnąć ;)

Jak trochę pojeździsz na nich to napisz jak się sprawdzają. Będzie dla potomnych.

Musiał byś sobie ogarnąć jakie modele wychodziły. Najciekawsze jak dla mnie są s-line 9-ramienne, ale dekielki często kradną.

Z nie oem do B7 poleciłbym Tobie 17" z A5, pięcioramienne z ET 28..... :wink:

Będę na dniach u siebie zakładał taki zestaw, także sobie lukniesz co i jak.

No gdybym teraz kupował alu to pewnie też bym zamontował z A5 o ET 28. Ktoś się orientuje ile waży jedna taka felga ?

Opublikowano (edytowane)

Możesz dac mi kolego jakaś fotke z google nawet o jakie felgi chodzi od audi a5 Pozdrawiam

Edytowane przez ray18
Opublikowano

Możesz dac mi kolego jakaś fotke z google nawet o jakie felgi chodzi od audi a5 Pozdrawiam

6032576965.jpg

Opublikowano

Dokładnie takie... :wink: