Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Blenda, Listwa podświetlenia tablicy rejestracyjnej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Czy blenda (listwa) w której są lampki do podświetlenia tablicy rejestracyjnej oraz mikrostyk do otwierania klapy jest ta sama w B6 i w B7. Jest jakaś różnica pomiędzy sedanem a avantem oraz B6 i B7 czy powinna pasować?

Opublikowano

listwa w sedanie ma jeszcze otwór na zamek , w avancie tego nie ma to chyba jedyna różnica

Opublikowano
  • Autor

Ja mam Avanta i mam właśnie taką listwę z otworem na zamek i taką szukam. Mam tylko pytanie czy jest jakaś różnica Sedan i Avant oraz B6 i B7. Czy do wszystkich modeli szła ta sama listwa a jedyną różnicą jest ten otwór na zamek.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

acha to czyli w b7 nie ma otworu na zamek , mam obydwa auta i myślałem że różnica jest w nadwoziu sedan/avant ale pewnie modelowo

Opublikowano

Polecam szukać nowszą wersję listwy wykonaną z plastiku, te stare ze stopu aluminium z dodatkami cynku-miedzi z czasem śniedzieją... Ta nowa jest o wiele lepiej wykonana, elektrykę ma pochowaną a w starej wszystko było na wierzchu...

ZmM1NWZkMTU0MDNkZTViZGM1MTFkNTg1Y2VhMDEw

K800_IMG_4206.jpg

A to stara wersja:

b04d6f03ac4fe117med.jpg

Kolega wrclaguna podał nawet jakie wersje listwy uchwytowej były stosowane:

• Listwa 8E0827576 produkowana była w latach 12/00 - 04/03 (sedan )
  • Listwa 8EO827576 produkowana była w latach 09/01 -04/03 (avant)
  • Listwa 8E0827574 C produkowana była w latach 05/03 -10/03 (avant)
  • Listwa 8E0827574 C produkowana była w latach 05/03 - 12/04 (sedan)
  • Listwa 8P4827574 produkowana była w latach 11/03 - 12/04 ( avant )
Opublikowano

osobiscie wole tą wersje z przewodami , ta nowsza co ma ścieżki wtopione w plastik jest gorzej rozebrać w razie jakiegoś zwarcia lub wilgoci itp, sam przerabiałem taką na wersje z przewodami żeby był dostep do kabli w razie potrzeby , chyba ze ktos chce sobie kupic nową to co innego ;)

Opublikowano

tomekhxc, najważniejsze, żeby listwa była z tworzywa, reszta do ogarnięcia. Zostawiłem całą starą wiązkę w razie czego jakby jakiś swap był potrzebny ;)

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Fajnie :-) tylko gdzie to można dostać...?

Opublikowano

Ja kupowałem nowa metalowa w Aso jakieś 4 lata temu i póki co wyglada nadal jak w dniu zakupu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Ja na allegro, i też wyglądała jak nowa :P Dałem 70 zł :P W ASO wtedy chcieli około 360 zł... Najważniejsze to sprawdzić czy wersja z kluczykiem czy bez... te bez są tańsze...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Blenda Plastikowa pasuje od audi a6 c6 z roku 2005 do audi a4 b6 2001-2004r z miejscem na zamek tylko musi być kompletna z śrubkami i blaszkami, zakupiłem taka na szrocie ponieważ aluminiowe były w fatalnym stanie
http://germanoem.ca/licence-plate-light-holder-8e0827574c3fz.html

Edytowane przez Arkadiusz Marcjanek

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

panowie a ta blenda z b7 bez otworu spasuje do b6 jak mam z otworem, da rade wyciagnac zamek i wstawic te z b7 blende?

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, czy ktoś sprawdzał, czy pasują też blendy od a6 c6 sedan do a4 b6 avant? Moja już spróchniała a na alledrogo jest większy wybór i mniejsze ceny używek tych od a6... Z wersją pod kluczyk wydają się identyczne. Acha, dodam ze mam auto z kwietnia 2003 roku. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Koledzy a zna ktos moze wymiary/ rozstaw śrub montazowych blendy do b6 z 2001r

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

potwierdzam listwa od a6 c6 pasuje do a4 b6

wymieniałem bo moja umarła.
ja płacilem 65 zł z przesylka z aledrogo.

20180627_185529.jpg

20180627_185542.jpg

• 3 lata później...
Opublikowano

Panowie a ta listwa podejdzie do malyszki avant ? Niby jest z a3 ale koleś twierdzi ze pasuje do b6 ja mam alu i z zamkiem a do a6 c6 znalazlem ale drogie ..Screenshot_2022-04-22-15-59-45.thumb.png.10df8b80cf2864008b20049ee587d19e.png

Opublikowano

Dobra panowie znalazłem od b7 plastikowa tyle ze bez zamka a ja w alu mam zamek czy da sie zamontowac taka blende bez zamka ??musiałbym zlikwidowac zamek z klapy tak???

Opublikowano
6 godzin temu, Andrzej36 napisał:

Dobra panowie znalazłem od b7 plastikowa tyle ze bez zamka a ja w alu mam zamek czy da sie zamontowac taka blende bez zamka ??musiałbym zlikwidowac zamek z klapy tak???

Będzie pasować tylko wkładki nie zamontujesz ,reszta bez zmian