staff01 Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) Witam, od niedawna jestem posiadaczem Audi A4 B5 98r V6 2.4 Kiedy ją zdobyłem wyglądała tak: Wizualnie co się zmieniło to felgi 17" dostała i wrzuciłem ładne lampy poliftowe firmy DEPO. Obecnie prezentuje się tak: Pod maską niestety wciąż jest 165km i raczej nie będę ingerował w moc Ostatnio co było w niej robione to: -zmieniłem olej 10w40 na castrol pełny syntetyk 5w40 -filtry i inne duperele -zmieniony został termostat(trzymał 70-80 stopni) -wymieniona została prawa i lewa uszczelka pokrywy zaworów(w dwóch miejscach trochę się "pociły") Zostało jeszcze wymienić klocki i tarcze oraz sprawdzić lekki luz na kierownicy. Czeka mnie jeszcze teraz jak będzie cieplej mycie silnika i okaże się jak stoję z tą "bolączką" vałki Ogólnie wrażenia z jazdy są przyjemne i można polubić na prawdę ten samochód Wcześniej poruszałem się seatem ibizą II FL 1.4 60km, także jest spory przeskok w mocy. Mimo to gdy tylko zacząłem jeździć moją Audicą już mi brakowało mocy W planach nie mam grubych modów, tylko utrzymać ją w dobrym stanie i nie "wieśniaczyć" jej. Z czasem planuję przesiąść się na A4 B8 2.0T 230km, także nie chcę ładować w nią kasy bo i tak tego nie odzyskam Pozdrawiam i zapraszam do komentowania Edytowane 15 Marca 2016 przez staff01
radimm Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 borodowego Avanta w B5 jeszcze nie widziałem miałem kiedyś takie felgi u siebie, ogólnie bardzo fajne i pancerne, jedynie to trzeba dystans wrzucić, bo trochę schowane są
staff01 Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Opublikowano 15 Marca 2016 Przez dystanse łożyska itd dużo szybciej się zużywają, także wydaje mi się to grą nie wartą świeczki Fele zrobione pod lustro, więc teraz co dwa-trzy dni latam ze szmateczką i je nabłyszczam
radimm Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Przez dystanse łożyska itd dużo szybciej się zużywają, także wydaje mi się to grą nie wartą świeczki mam audi 5lat, 5lat latam z dystansami fakt że nie dużymi (13,15 mm) i łożysk nie słychać, żeby się zużywały. Także nie przesadzaj z tym dużo szybszym zużywaniem łożysk W Polsce dużo motoryzacyjnych legend krąży Wahacze też szybciej Ci się zużyją bo zamiast 15' założyłeś 17' - gra nie warta świeczki ?
staff01 Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Opublikowano 15 Marca 2016 Krążą różne opinie, ale z tymi dystansami słyszałem od znajomego wulkanizatora co zna się na rzeczy. Kumpel miał też duże u siebie w aucie i łożyska zmieniał średnio co dwa lata O wahaczu jeszcze nie słyszałem tego
tomaszlob Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Kolego powiedz jaki masz zawias bo u mnie straszna koza z Avanta Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
staff01 Opublikowano 31 Marca 2016 Autor Opublikowano 31 Marca 2016 Krótkie sprężyny, a reszta seria Miałem dość mrugających żarówek w rejestracji, więc zdecydowałem się na moduły ledowe Było z nimi trochę rzeźbienia bo nie chciały się wpasować, ale już siedzą idealnie Efekt jak na zdjęciach:
Rekomendowane odpowiedzi