raphha Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Witam Śledzę forum od dawna ale to mój pierwszy temat dlatego proszę o wyrozumiałość. Mam nietypowy problem szukałem na forum lecz żaden post temat nie odpowiadał moje usterce. Mianowicie od dłuższego czasu wyświetla mi się kontrolka check engine, sprawdziłem na Vagu i mam błąd 16486 (G70) miernik masy powietrza. Sprawdzałem przepływke, zapinałem nawet od innego samochodu sprawną i na odwrót i wychodzi na to że jest sprawna czyli problem leży gdzieś indziej. Po skasowaniu błędu i przejechaniu 5-10km bład pojawia się nadal a po przejechaniu kolejnych 50-70km zaświeca się kontrolka check. Sprawdzałem wszystkie przewody ciśnieniowe z myślą że gdzieś zasysa lewe powietrze ale wizualnie wszystko wygląda tam okej. Gdzie jeszcze mogę szukać przyczyny? Z góry dziękuję za wskazówki.
raphha Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Opublikowano 15 Marca 2016 EGR czysty, tzn jest lekki nalot ale nie na tyle żeby mógł zakłócić jego prace.
nik23 Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Wymień filtr powietrza Zrób logi dynamiczne 008 003 011
Rekomendowane odpowiedzi