enczu Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) Witam Wczoraj po naprawdę wolnym przejeździe przez drogę posłaną dziurami coś zaczęło mi skrzypieć, trzeszczeć zwał jak zwał. Objaw słychać tylko przy prawym kole. Lewe koło spoko, wszystko normalnie. Po przeleceniu paru tematów na ten temat i przeczytaniu, że może coś potraktować oliwką, zrobiłem tak ale efektów zero, jak dawało po uszach tak daje nadal. W razie czego płyn do wspomagania jest Pod spodem 2 filmiki przedstawiające problem, może pomogą jakoś zlokalizować problem. Tutaj auto przyciskane z góry pare razy. 1. I skręcanie kołami 2. Amortyzatory mogą wydawać taki dźwięk? Dodam, że po zakupie tylne były wylane i do wymiany, lecz przód był ok. Nie pamiętam ile procent pokazywały na stacji diagnostycznej ale było nieźle, o ile dobrze kojarzę coś koło 70% Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam Edytowane 15 Marca 2016 przez enczu
enczu Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Opublikowano 15 Marca 2016 Jeśli masz racje to dramat, wahacze były wymieniane jakieś 15 tyś temu :/ idąc już tym tropem, pewnie na forum szybko bym znalazł polecane firmy ale zaprwne ile ludzi tyle opinii. Robię ok. 20 tyś rocznie - jaka firma będzie porządna? Jakoś nie chce mi się co chwila zaglądać do wahaczy
jospethe Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Jeśli nie chcesz teraz wymieniać wahacza to zlokalizuj który skrzypi i wpuść do niego olej albo jakiś smar. Najlepiej przez strzykawkę z igłą. Nie naprawi to wahacza ale sprawi że nie będzie skrzypieć. Przedziurawisz gumę ale i tak taki wahacz trzeba będzie wymienić niedługo.
Pawcio86 Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 tez mam takie dolegliwości.... wymieniłem dolne wahacze ale skrzypi dalej.... olej nie pomógł niestety.... ja obstawiam na padniętą górę u siebie ....
michcio28810 Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 łożysko amortyzatora w wielowahaczu?
enczu Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) Jutro jadę do garażu, będzie szukał dalej przyczyny.. Amortyzator wybiera dobrze, przynajmniej takie sprawia wrażenie. Więc któryś wahacz.. U góry nie ma luzów, więc jeszcze raz obejrzę dokładnie dół. Spróbuję mocniejszą strzykawką wlewać olej pokolei, najwyżej będę co mocne wlanie stawiał na kołach i testował każdą opcje po kolei.. Edytowane 18 Marca 2016 przez enczu
lisek120 Opublikowano 18 Marca 2016 Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) Ja obstawiam na któryś wahacz. Jak miałem b5 i zaczynało skrzypiec to ocenialem stanwahaczy sam wymiana i skrzypienie zniklo. Kumple się że mnie śmiali że jeszcze odkupia te banany do siebie. Edytowane 18 Marca 2016 przez lisek120
michcio28810 Opublikowano 18 Marca 2016 Opublikowano 18 Marca 2016 u mnie też tak skrzypiało.winny był dolny prosty wahacz.dałem mu oleju strzykawką i narazie cisza
enczu Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Opublikowano 18 Marca 2016 Dzisiaj wszędzie poszła dodatkowa dawka oleju, skrzypi może trochę mniej, ale nadal.. Samemu to tak ciężkawo zlokalizować miejsce dokładnie, jutro wezmę kogoś i pojadę na osłuchanie pacjenta
Kasparov Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 łożysko amortyzatoraw wielowahaczu?Nazywa się to łożysko, a jest to poduszka amortyzatora.Podobne skrzypienie miałem u siebie, po wymianie cisza.
enczu Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Opublikowano 19 Marca 2016 łożysko amortyzatoraw wielowahaczu?Nazywa się to łożysko, a jest to poduszka amortyzatora.Podobne skrzypienie miałem u siebie, po wymianie cisza. Rozumiem, wymiana bezproblemowa, chyba z tego wszystkiego najbardziej by mi odpowiadała ta diagnoza, gdybym miał do wyboru Tylko martwi mnie fakt, że po zalaniu większą ilością oleju, zrobiło się ciszej ale dźwięk jest nadal. Więc raczej to eliminuje poduche amora.
Kasparov Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 Rozpiąć wahacze i sprawdzić sworznie i tuleje. Sent from out of space.
michcio28810 Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 stawiam na dolny prosty.trzeba mu dać dużo oleju bo jest odwrócony.też wstrzykiwałem mu kilka strzykawek małych
enczu Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Opublikowano 24 Marca 2016 Sytuacja rozwiązała się... sama Kupiłem większą strzykawę, igła 20, wrzuciłem naprawdę sporo oleju i miałem 2 dniowy wypad do siebie do miasta ale pojechałem pociągiem, autko w garażu, wracam z drugą osobą do roboty, zaczynam skręcać i.. cisza W każdym bądź razie i tak namierzanie przyczyny będzie namierzane, nie wiem czemu ale autko zaczęło ściągać przy hamowaniu na prawo, więc czas zaczać sprawdzać lewą stronę hamulców i drążki przy najbliższej okazji Ostatnio mam ciągle pecha, jedna rzecz zejdzie z głowy, wskakuje nowa.. W każdym bądź razie wstrzyknięcie oleju pomaga, ale musi być to naprawdę duża ilość (przynajmniej w moim przypadku. Wnioskuję, że wszystko musiało się rozejść na każdym możliwym milimetrze, żeby się uspokoiło. Rozwiązanie dobre na moment, ale jednak ta myśl, że jest do zrobienia podczas jazdy się pojawia. Dzięki chłopaki za pomysły i pomoc
Rekomendowane odpowiedzi