Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szarpanie dławienie na zimnym ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To ja jestem trzecim w tym temacie ktoremu stag 4 szarpie w fazie nagrzewania, ja to celuje w sterownik, wszystkie opcje już przewertowałem, poczawszy od rozmiaru dysz, wydajnosci parownika, poprzez szczelność podciśnień, cewki, świece, filtry, kazdy z nas ma inne wtryski, parowniki a problem identyczny...

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

u mnie tez było szarpanie, owszem 3.0 i inny sterownik ale może i u was to jest, prawdopodobnie to zimny vag , vagi maja swoją metodę rozgrzewania i podczas rozgrzewania jest inna technika wtrysku paliwa, po osiągnięciu ok 70 stopni już przechodzi na normalny tryb pracy i wtedy dławienia znikają, pisze o pb ale na lpg to sie odbija dławieniami , ja to rozwiązałem dając korektę po obrotach na 500 obrotów dałem -10 a na 800 dałem -6 , czyli zubożyłem na niskich obrotach , na których zresztą się nie jeździ i po problemie,

Edytowane przez kt65c453

Opublikowano

u mnie tez było szarpanie, owszem 3.0 i inny sterownik ale może i u was to jest, prawdopodobnie to zimny vag , vagi maja swoją metodę rozgrzewania i podczas rozgrzewania jest inna technika wtrysku paliwa, po osiągnięciu ok 70 stopni już przechodzi na normalny tryb pracy i wtedy dławienia znikają, pisze o pb ale na lpg to sie odbija dławieniami , ja to rozwiązałem dając korektę po obrotach na 500 obrotów dałem -10 a na 800 dałem -6 , czyli zubożyłem na niskich obrotach , na których zresztą się nie jeździ i po problemie,

ja mam jeszcze 2 opcje do sprawdzenia, szczelność dolotu i czyszczenie przepływówki.

po cichu sądzę że to tylko kwestia ustawień. sproboje ustawić takl jak ty ; )

Opublikowano

Może ci się jeszcze pojawić problem z wolnymi obrotami ale jeśli dławienia znikną to tylko doregulować wolne obroty, niby wolne obroty ustawia się innym parametrem ale u mnie troszkę zgłupiały, a u mnie automat i wolne obroty ustawione w 2 punktach z obciążeniem i bez, ale to już doszlifowanie szczegółów, a dodam że ustawiłem też odciecie dotrysku paliwa na 2 ms ale nie wydaje mi się żeby to miało wpływ ale możecie też spróbować ale to jako ostatnie

Opublikowano

@TomOskroba, szkoda Twojego zachodu, może rzeczywiście wystarczy zubożyć dawke w tym zakresie obrotów, ja przyznam się że tylko autokalibracje robilem i żadnych korekt nie wprowadzałem

Opublikowano

Nie jeździjcie tylko na auto kalibracji bo pożegnanie się z zaworami uszczelkami pod głowica i Bóg wie co jeszcze, nie znacie się zainwestujcie w strojenie u dobrego gazownika bo inaczej oszczędności wyjdą wam bokiem, a potem rodzą się bajki że gaz niszczy silnik, ale to tylko moja skromna propozycja.

Wysłane za pomocą Commodore C64

Opublikowano

Mam podobny problem i po zasięgnięciu opinii u różnych źródeł podobno to jednak kwestia klejących wtrysków.

Opublikowano

Jeżeli u kogoś kto wcześniej nie miał a teraz się pojawiło, owszem stawiał bym na wtryski

Dajcie znać czy u was taka metoda jak moja też działa, czy to tylko przypadek w moim aucie, aczkolwiek zasada zaburzenia na dole jest powszechnie przyjęta i praktykowana jak jest zimny vag

Wysłane za pomocą Commodore C64

Edytowane przez kt65c453

• 5 tygodni później...
Opublikowano

To ja jestem trzecim w tym temacie ktoremu stag 4 szarpie w fazie nagrzewania, ja to celuje w sterownik, wszystkie opcje już przewertowałem, poczawszy od rozmiaru dysz, wydajnosci parownika, poprzez szczelność podciśnień, cewki, świece, filtry, kazdy z nas ma inne wtryski, parowniki a problem identyczny...

To jest kwestia ustawień sterownika gazu tzw. mapowanie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

odświeżam temat i mam jedno pytanie, ostatnio jak patrzyłem sobie kilka rzeczy pod maską zauważyłem że wtryski od gazu są zamontowane odrwotnie, nie powinno być że mocuje się je od rozrządu ? numeracja idzie od drugiej strony.

ma to jakiś wpływ ?

Opublikowano

Najlepiej jak byś zdjęcie wkleił.

Opublikowano

Najlepiej jak byś zdjęcie wkleił.

dobra już ogarnięte, wyszło że wszystko jest ok:)

jednak mam następne pytanie... pyknęło mi 10K na gazie no i wypadało by wymienić filtry, pod kompa sie ostatnio podpinałem i gaz był regulowany wiec to mi odpada. nie widzi mi się zbytnio jechać do gazownika na wymiane bo słyszałem że to prosta sprawa a same filtry kosztują niedużo i można to zrobić samemu po kosztach ;)

jak to jest ?

Opublikowano

Teoretycznie można to załatwić samemu, bo to żadna filozofia, a filtry to jakieś 10-12PLN, ale obawiam się, że przy jakiejś usterce i upominaniu się o gwarancję, mogliby odrzucić roszczenia, bo przegląd nie był robiony w fachowym warsztacie i w książeczce nie ma pieczątki tegoż ^^.

Edytowane przez X18XET

Opublikowano

gwarancję mam na 1 rok.. do października, poprostu chce wiedziec jakie filtry jak wymienić i zrobie to sam :D

Opublikowano

Na rok? Ale na co dokładnie? Bo ja np. miałem 2 lata na wszystko + 4 na kompa ^^. A co do wymiany, to filtr fazy lotnej - odkręcenie dwóch opasek, filtr fazy ciekłej - odkręcenie pokrywy (czyli jedna śruba). No i wyposażyłbym się w jakiś pieniący się płyn, żeby posprawdzać szczelność ;).

Opublikowano

Dokładnie,żadna filozofia.Parę minut roboty.Tylko kup odpowiedni filtr f.cieklej i jakiś lepszy f. lotnej.To testu szczelności kup np. Pulsara.

Opublikowano

Dokładnie,żadna filozofia.Parę minut roboty.Tylko kup odpowiedni filtr f.cieklej i jakiś lepszy f. lotnej.To testu szczelności kup np. Pulsara.

świetnie ! już prawie wszystko wiem, kupię to w zwykłym sklepie z częsciami samochodowymi czy bardziej w szczególnym miejscu ? nigdy wcześniej nie kupywałem zamienników do gazu... no i nie wiem za bardzo jakie to mają być te filtry "odpowiednie" :o

Na rok? Ale na co dokładnie? Bo ja np. miałem 2 lata na wszystko + 4 na kompa ^^. A co do wymiany, to filtr fazy lotnej - odkręcenie dwóch opasek, filtr fazy ciekłej - odkręcenie pokrywy (czyli jedna śruba). No i wyposażyłbym się w jakiś pieniący się płyn, żeby posprawdzać szczelność ;).

rok na wszystko

Opublikowano

Zależy jaki masz elektrozawor,jesli masz reduktor AC to filerek Valtek,jak to Tomasetto tzw. bez otworu.Filtr f. lotnej np. firmy KME z włóknem szklanym.W dobrym motoryzacyjnym powinieneś dostać,a jak nie to w sklepie internetowym Jacuś.

Opublikowano

Zależy jaki masz elektrozawor,jesli masz reduktor AC to filerek Valtek,jak to Tomasetto tzw. bez otworu.Filtr f. lotnej np. firmy KME z włóknem szklanym.W dobrym motoryzacyjnym powinieneś dostać,a jak nie to w sklepie internetowym Jacuś.

u Jacusia już zamówiony zestaw filtrów fazy lotnej i ciekłej za bezcen tak naprawdę :P

Tomasetto jest ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam podepne sie pod temat w mojej b6 na zimnym silniku prawie za kazdym razem po odpaleniu gasnie lub po dojezdzie do krzyzówki jak tylko wskoczy na gaz tak odrazu zgasnie i potrafi tak zrobic z 4-5 razy co o tym myslicie ??? audi a4 b6 2.0 131km stag 4 instalacja brc wtryski rail