ja Opublikowano 14 Lutego 2007 Opublikowano 14 Lutego 2007 Mam A4 1,6 benzyna rocznik 1996 . od ostatniego czasu / jakieś dwa miesiące / mam wrażenie, że wspomaganie kierownicy nie chodzi tak lekko jak w chwili nabycia, nie wiem czym to jest spowodowane, może ja poprostu już sie przyzwyczaiłem i nie czuję różnicy czy może jest już stary olej hydrauliczny. Proszę o ewentualna poradę co zrobić. Dziękuję. nazwij temat zgodnie z regulaminem [ Komentarz dodany przez: pre_pl: 14-02-2007, 10:34 ] wywalilem to zdjecie, nie na temat jest
Wihajster Opublikowano 14 Lutego 2007 Opublikowano 14 Lutego 2007 pewnie przekladnia jest do regeneracji lub wymiany watpie zeby wymiana plynu pomogla. ps.rozumiem ze płynu dosyc w ukladzie??
ja Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Opublikowano 14 Lutego 2007 ....płynu jest dokładnie na równi "min" no i jego kolor brunatno brązowy, nie wspominając o zapachu. Żebyśmy dobrze sie zrozumieli - to nie jest jakiś wielki opór na kierownicy lecz brak jest tej tzw. lekkości.
pre_pl Opublikowano 14 Lutego 2007 Opublikowano 14 Lutego 2007 ..płynu jest dokładnie na równi "min" no i jego kolor brunatno brązowy, nie wspominając o zapachu. plyn sprawdz na zimnym silniku (wtedy kolo min powinno byc), oraz na cieplym (kolo max wskazania). Odessij strzykawa plyn i zalej nowy, koszt butelki litrowej to jakies 20 zl. Ale tez nie sadze, ze moze pomoc (jesli naprawde jakis problem jest)
Wihajster Opublikowano 14 Lutego 2007 Opublikowano 14 Lutego 2007 tez mam taki problem ze kiera zle pracuje po rozgrzaniu a na zimnym jest ok,zadnych wyciekow,wymiana płynu nie pomogła,wkrotce wymieniam pompe
Szewczenko7 Opublikowano 14 Lutego 2007 Opublikowano 14 Lutego 2007 A moze pompa juz powoli zakańcza swoj zywot
Krystus Opublikowano 13 Marca 2007 Opublikowano 13 Marca 2007 Czy waszym zdaniem spuszczenie całego płynu z układu wspomagania w celu wymiany jest dobrym pomysłem? ..czy lepiej tylko dolać nowego?
Wihajster Opublikowano 13 Marca 2007 Opublikowano 13 Marca 2007 Czy waszym zdaniem spuszczenie całego płynu z układu wspomagania w celu wymiany jest dobrym pomysłem? ..czy lepiej tylko dolać nowego? tylko wymiana a nie dolewka
sk baton Opublikowano 15 Marca 2007 Opublikowano 15 Marca 2007 Wymiana poprzez odkręcenie węża rozumiem , a nie strzykawka??
Wihajster Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 Wymiana poprzez odkręcenie węża rozumiem , a nie strzykawka?? dokladnie
Krystus Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Wymieniłem sobie płyn, tylko mam wrażenie, że teraz jakby głośniej chodzi ...szczególnie przy 1400 obr. :frown: ...dodam tylko, że wcześniej zalany był jakiś czerwony.
Gość spedyt Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 dodam tylko, że wcześniej zalany był jakiś czerwony. A jaki olej zalałeś?
Krystus Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 A jaki olej zalałeś? Zalałem taki, jaki podobno powinien być: mineralny zielony. ...może problemem jest to, że pomieszał się z resztkami tego czerwonego (bo aktualnie ma raczej żółty kolor). Spuszczę go raz jeszcze i zaleję tym samym zielonym. ...przy wymianie zlałem i wlałem około 0.5 litra.
Gość spedyt Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 Zalałem taki, jaki podobno powinien być: mineralny zielony. Jaki olej tzn produkt, ja zalewałem ELFMATIC G3 koloru czerwonego, olej mineralny do automatycznych skrzyń i układów wspomagania Może jakiś gorszy zalałeś
pre_pl Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 Zalałem taki, jaki podobno powinien być: mineralny zielony. http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=4812 http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=3513#3513 http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=4707 http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=4726#4726 parę info do pomocy
Rekomendowane odpowiedzi