Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dorobienie pilota/scyzoryka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich. Jestem młody i dopiero wchodzę w świat motoryzacji, a moim pierwszym autkiem jest właśnie Audi A4 B5 (1995r). Z tego powodu często przeglądam to forum w celu nauczenia się czegoś nowego i właśnie tu mam do Was pytanie :)

Najprawdopodobniej mój samochód posiada centralny zamek pneumatyczny (przynajmniej tak powiedziała osoba, która się "zna" :P )

Czy jest możliwość "dorobienia" pilota do tego autka? Mam na myśli zdalne otwieranie/zamykanie przyciskiem wraz z miganiem kierunków, a nie przekręcaniem kluczyka.

Co musiałbym w tym wypadku zrobić? Wystarczy kupić jakiś używany pilot i po prostu zakodować go pod dane auto czy trzeba zakładać cały zamek od nowa? Jaki mógłby być koszt wszystkich czynności z tym związanych? Jestem kompletnie zielony, proszę o szczegółowe wyjaśnienie :)

Pozdrawiam i z góry dziękuję! :hi:

Edytowane przez JackSoon
Opublikowano

Witaj,

no to zacznijmy tak. :) W prawym górnym rogu strony jest przydatna w takich wypadkach opcja :szukaj:

Pozwala to na znalezienie już istniejących tematów i ich niepowielanie dzięki czemu forum wygląda schludniej.

Jeden z wyników pozwoli ci znaleźć np ten temat: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/228205-dorobienie-kluczykow-komplet-adapracja-pilota-immo-pin-pompka-centralnego-zamka/ gdzie masz mega obszerną wiedzę na ten temat i masę obserwujących go ludzi, którzy służą pomocą.

Jak już przeczytasz chociażby pierwszy post to dowiesz się jak znaleźć i rozszyfrować swoją pompkę centralnego zamka i co dalej z tym zrobić.

Powodzenia ;)

Opublikowano

O kurde, faktycznie wielki temat :D

Dziękuję, mam nadzieję, że wszystko zrozumiem :D