hen1u Opublikowano 26 Listopada 2008 Opublikowano 26 Listopada 2008 Witam Wszystkich Mam pewien problem - bylem sprawdzic u mechanika ( serwis AUDI) co sie dzieje ze skrzynia biegow, bo bardzo dziwne rzeczy sie z nia dzieja. Rano wsiadając do samochodu wszystko jest okej - odpalam i pokazuj normalnie zaznaczone za czerwona np. D Po jakims czasie jezdzenia na D automatycznie przeskakuje na S. biorac na R - samochod wogole nie reaguje na dodawanie gazu - powolutku toczy sie do tylu. Nastepnie po chwilowym wachlowaniu galka ( z R na D, z D na N i tak do skutku) wszystko czyli PRNDS zaczyna mrugać na czerwono. confused4 Gdy wszystko mroga na czerwono , auto "normalnie" jezdzi. W serwisie powiedziano mi ze to wina sterownika skrzyni biegow ( posiadam automatyczna skrzynie multi.) powiedziano mi ze cena to okolo 3.500 zl. Ogladajac oferty na allegro widze ze uzywane sterownika sa po 600 zl. Co mam zrobic ? Posiada ktos z was instrukcje audi A4 b6 ? zebym mozna bylo poczytac o sterowniku gdzie napisany jest ten jakis numer na nim ? Pozdrawiam i prosze o pomoc.
HiRide Opublikowano 8 Grudnia 2008 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Witam Wszystkich Mam pewien problem - bylem sprawdzic u mechanika ( serwis AUDI) co sie dzieje ze skrzynia biegow, bo bardzo dziwne rzeczy sie z nia dzieja. Rano wsiadając do samochodu wszystko jest okej - odpalam i pokazuj normalnie zaznaczone za czerwona np. D Po jakims czasie jezdzenia na D automatycznie przeskakuje na S. biorac na R - samochod wogole nie reaguje na dodawanie gazu - powolutku toczy sie do tylu. Nastepnie po chwilowym wachlowaniu galka ( z R na D, z D na N i tak do skutku) wszystko czyli PRNDS zaczyna mrugać na czerwono. confused4 Gdy wszystko mroga na czerwono , auto "normalnie" jezdzi. W serwisie powiedziano mi ze to wina sterownika skrzyni biegow ( posiadam automatyczna skrzynie multi.) powiedziano mi ze cena to okolo 3.500 zl. Ogladajac oferty na allegro widze ze uzywane sterownika sa po 600 zl. Co mam zrobic ? Posiada ktos z was instrukcje audi A4 b6 ? zebym mozna bylo poczytac o sterowniku gdzie napisany jest ten jakis numer na nim ? Pozdrawiam i prosze o pomoc. po co zakladasz dwa takie same tematy ? Jeden starczy zupelnosci
Rekomendowane odpowiedzi