Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX - Quattro] Rodzinny AVANT in Progress...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozumiem panowie, akurat w drodze do pracy też mam ser szwajcarski... jadę powoli i slalomem, ale i tak na 17" czuć mocno nierówności poprzeczne itd... 

Opublikowano

Opona jest na równo z felga i myślę, że wygląda to przyzwoicie. 

8vk69kv5.jpg

Opublikowano
  • Autor
12 godzin temu, kiemon napisał:

U mnie też na 16 mam 205/55 i jest komfortowo i fajnie to wygląda, na nasze podkarpackie drogi nie mam żadnych zastrzeżeń, nawet na trasie Jasło-Rzeszów na pewno zdajesz sobie sprawe. że ten przejazd jest koszmarny :D

111.jpg

fajnie kolego ale tu chodzi o oponę 205/55/R16 na feldze o rozmiarze: 7,5Jx16H2 - Twoje fele sa w takim rozmiarze?

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, Onyks napisał:

Opona jest na równo z felga i myślę, że wygląda to przyzwoicie. 

8vk69kv5.jpg

Dzieki sliczne, fajnie to wygląda - pewnie dziś założę starą oponę na tą felgę i na żywo zobaczę jak to wygląda. opony na 99% Danlop i pewnie SP Bluresponce.

Opublikowano

Tak jest kolego, dokładnie 7.5J

Opublikowano
  • Autor

Założyłem na test 215 i trochę wystaje, obawiam się ze 205 będzie za mała, ze podrapie felgi np. Na krawężnikach...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

założyłem na jedną felgę 215 a na drugą 205 - no i padło na zakup Dunlop Bluresponce 205/55/R16

Opublikowano
  • Autor

opony założone + pierścienie centrujące - wszystko jak na razie śmiga aż miło :) 

rozpoczynam poszukiwania panelu małej navi z przyciskiem menu lub samego panelu Menu.

do dokończenia zostało:

- zmiana kodowania w RSNE i BT - na wersję Full,

- chip na około 160 KM,

- montaż świateł do jazdy dziennej w kierunkowskazach,

- wiązki do podgrzewania spryskiwaczy,

- wiązka do pamięci foteli - zostało przeprowadzenie kabli w drzwiach i doprowadzenie do silniczków,

- wymiana lusterek na FULL + wymiana silniczków,

- rozwiązanie problemu z zapalniczką ( obracana z panelem navi/menu) nie działa - podobno dwa skrajne przewody trzeba zamienić - po podłączeniu zgasło mi podświetlenie nóg w środku auta,

- zmiana obudowy kierownicy bo obecna porysowana,

- polerka szybki licznika,

chyba tyle na chwilę obecną..

Edytowane przez Pawci_o

Opublikowano
  • Autor

dziś będę działał

- podłączenie przycisku menu pod przycisk info w panelu,

- zamianę przewodów w zapalniczce,

- jak się uda to montaż świateł dziennych.

Opublikowano

Miałem taki numer z zapalniczką. Kupiłem nową obracaną na allegro i po podłączeniu lipa. Okazało się właśnie, że przewody trzeba było przełożyć. Chwilę mi zajęło zanim sczaiłem ocokaman :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Ja właśnie przełożyłem i jest Ok, tylko zgasło mi podświetlenie pod fotelami, w drzwiach jest a pod fotelami ciemno... właśnie wyręczałem dzienne w kierunkowskazach i zakodowalem wietrzenie autka

Opublikowano
  • Autor

dbebb51768fba0ec9229a1ba5be6ed8d.jpg
241566cdd21a85564ba08a458b384ae0.jpg

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze mam jeden kłopot a mianowicie założyłem rsne i wymieniłem cała wiązkę do niego łącznie ze wzmacniaczami, teraz mam taki po lewo e17056748be756db3effd20d8063d0ca.jpg
Taki po prawej
f6a882ed47004d76319e38774a7af995.jpg
Dodatkowo po lewo powinno być takie cudo- obecnie odłączone
de195ef33965699ce3bcbc565be4db6a.jpgce84fa1410bb3c786677f5101590c965.jpgb05cce93321ba2558a1d7044bfb9f9d6.jpg
Mam tez wiązkę do tego- wpięta w rsne a z tylu leży nie wpięta- No i problem jest z tym ze strasznie słabo mi radio odbiera. Jutro wepnę to ustrojstwo i sprawdzę- mam nadzieje ze pomoże.

No i jeszcze jedno, mam podpięty mikrofon do bose na oryginalnej wiązce i jak radio mam wyłączone to słychać szum w głośnikach... nie ważne czy dodatkowo coś jest włączone czy nie...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Błąd w radiu skasowany - odbiera dużo lepiej,

BT - zmienione kodowanie - pojawiła się ikona BT oraz pięknie synchronizuje książkę telefoniczną i całą resztę jak na wersję HIGH przystało,

- chip na 165 KM 345 Nm... wykonany

zostało do ogarnięcia:

- parktronik - nie włącza się - do weryfikacji okablowanie,

- zgasło podświetlenie nóg po otwarciu drzwi - zwarcie do plusa - okablowanie do przejrzenia...

na chwilę obecną to tyle...

Opublikowano
16 minut temu, Pawci_o napisał:

- zgasło podświetlenie nóg po otwarciu drzwi - zwarcie do plusa - okablowanie do przejrzenia...

Zobacz przewody w gumowej przelotce na łączeniu drzwi z nadwoziem - to słaby punkt A4 :P

Opublikowano
  • Autor
45 minut temu, kamil-vag napisał:

Zobacz przewody w gumowej przelotce na łączeniu drzwi z nadwoziem - to słaby punkt A4 :P

Dzięki za podpowiedz- przewody już sprawdzałem - sa ok.

podświetlenie zgasło mi po tym jak wyjąłem fotel i zakładałem BT - sprawdzę okablowanie - pewnie któryś kabelek źle podłączyłem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

z Q zrobiłem już 8 tyś km i wszystko jest super - spalanie na poziomie 6l- a więc jest ok, jeśli chodzi o samą jazdę to jest bajka jak to autko trzyma się drogi, jak pieknie pokonuje się zakręty - chyba teraz każde kolejne będzie tylko w Q :D

audiczkę od dłuższego czasu boli oda- chleje olej jak fix - na dniach zamawiam nową pokrywę zaworów i będzie święty spokój - tylko że będę musiał jeszcze dokupię z litr oleju na dolewki bo tego co z 5l przy wymianie zostało mi jakies 2-3 setki.

Opublikowano
kilka fotek z działań:
6d26f91d65a1cdaamed.jpg

8845c2dcf88fa10fmed.jpg

4cb603fd8d0a9d52med.jpg

e7012efbc6e335f6med.jpg

a tutaj w trakcie składania środka [emoji4]
70631cdd4cc0b0ffmed.jpg
Nowy olej i fitry - zmiana z Motula... już jutro będzie w silniku [emoji4]
b656eb3e92819c67med.jpg

jutro zbieżność i kolejne działania - pranie i czyszczenie czarnego sufitu- jak już wszystko złożę do kupy to zrobię kilka fotek.
jak na razie nie czuję różnicy w jeździe FWD a Q - być może dla tego że dopiero wczoraj ustawiłem zbieżność z tyłu i nie jeździłem dużo, z obserwacji zauważyłem że troszkę gorzej się zbiera, być może nie tylko przez Q ale założyłem inne koła - 225/55/R16.
wcześniej miałem skrzynię 5 biegową teraz mam 6-cio - troszkę ma inne przełożenia przy 1800 obr. na 5-tym biegu mam 90 km/h - muszę się teraz do niej przyzwyczaić.
na razie jeżdżę bardzo ostrożnie i pracuję nad kolejnymi modami.
[emoji4]

bardzo bym chciał zebrać graty i założyć przed zimą WEBASTO [emoji4]
z Q zrobiłem już 8 tyś km i wszystko jest super - spalanie na poziomie 6l- a więc jest ok, jeśli chodzi o samą jazdę to jest bajka jak to autko trzyma się drogi, jak pieknie pokonuje się zakręty - chyba teraz każde kolejne będzie tylko w Q [emoji3]
audiczkę od dłuższego czasu boli oda- chleje olej jak fix - na dniach zamawiam nową pokrywę zaworów i będzie święty spokój - tylko że będę musiał jeszcze dokupię z litr oleju na dolewki bo tego co z 5l przy wymianie zostało mi jakies 2-3 setki.
Co do quattro mam takie same zdanie;)

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
13 godzin temu, Pawci_o napisał:

audiczkę od dłuższego czasu boli oda- chleje olej jak fix - na dniach zamawiam nową pokrywę zaworów i będzie święty spokój

Patrząc po fotach to już masz założoną tą niby poprawioną pokrywę z końcówką AE. Chyba, że źle widzę? Ja mam ciągle starą z końcówka R i myślałem, że większośc oleju dostaje się do dolotu właśnie przez odmę. Założyłem zewnętrzny separator (z opla 1,3cdti, trochi zmodyfikowany żeby pasował) i zbiera się w nim trochę oleju, ale na pewno nie tyle ile muszę dolewac.

Kończąc/reasumując może pośmigaj trochę z odmą puszczoną w butelkę (celem sprawdzenia) zanim wydasz 600 stów na nową pokrywę :)

Opublikowano
  • Autor
21 godzin temu, staniek napisał:

Patrząc po fotach to już masz założoną tą niby poprawioną pokrywę z końcówką AE. Chyba, że źle widzę? Ja mam ciągle starą z końcówka R i myślałem, że większośc oleju dostaje się do dolotu właśnie przez odmę. Założyłem zewnętrzny separator (z opla 1,3cdti, trochi zmodyfikowany żeby pasował) i zbiera się w nim trochę oleju, ale na pewno nie tyle ile muszę dolewac.

Kończąc/reasumując może pośmigaj trochę z odmą puszczoną w butelkę (celem sprawdzenia) zanim wydasz 600 stów na nową pokrywę :)

Tak, już zmieniałem pokrywę ale ona zaczęła mi straszne ilości puszczać i zmieniłem na starą - stara pojeździła jakieś 2000 km i zaczyna się to samo - jeździłem z butelką i było dużo oleju w butelce tak więc muszę wydać te 600 stów na nową pokrywę... uszczelnienia zaworowe są ok - byłem u kilku mechaników, oglądali sprawdzali i każdy powiedział że jest ok, uszczelnienie w turbinie też mówią że ok więc tylko odma.