Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wypadanie zaplonu tylko na 2 cylindrze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie pacjent 1.8tq AVJ bez gazu, robilem uszczelniacze zaworowe i rozrząd,pierwsze odpalenie,wszystko ok,trasa 100km,powrot , po kilku godzinach chciałem jechać ale już zaczol pracować na 3 gary -silnik trzesie się, podlaczylem vaga -blok 93 -przestawony rozrząd o zabek,przestawiłem wszystko tak jak powinno być, ale dalej niema poprawy, na zimny tak do 70st silnik chodzi na 3 gary, cewki i wtryski zamieniałem,i wypadanie jest tylko na 2 cylindrze na zimnym
logi zaraz po odpaleniu z przestwionym rozrządem
http://vaglog.pl/log_256258.html
logi z ustawionym rozrządem
http://vaglog.pl/log_256273.html
a tu wypadające zaplony na zimnym
http://vaglog.pl/log_256452.html
a tu na cieplym wszystko ok
http://vaglog.pl/log_256454.html

Jakies pomysły,czy cos moglem zle poskladac

Opublikowano

Kompresje sprawdzałeś?

Opublikowano
  • Autor

jeszcze nie,zaraz będę miał zegar do sprawdzania kompresji tylko musze poczekać az silnik ostygnie,to napisze ,przed wymiana uszczelniaczy i rozrządu , bylo wszystko ok

Opublikowano

Cewki do wymiany? Ewentualnie świece, podmień i sprawdź czy wywali błąd na innym cylindrze

Opublikowano
  • Autor

swiece wymieniałem na inne od znajomego, cewki zamieniałem miejscami i dalej blad jest na drugim cylindrze,jutro sprawdze kapresje bo już mam zegar,to napisze co i jak

Na cieplym silniku 12 bar na każdym cyindrze , jak ostygnie jeszcze raz zmierze na zimnym

Nz zimnm podczas kręcenia na wszystkich ponad 12 bar, dopiero jak go zapaliłem na 3 cylindrach i wkręconym manometrem na drugim garze pokazalo 6 bar,wiec cos ze szklankami zamieszałem chyba,lub ktoras się zawiesila. dobrze mysle???

Opublikowano

Nz zimnm podczas kręcenia na wszystkich ponad 12 bar, dopiero jak go zapaliłem na 3 cylindrach i wkręconym manometrem na drugim garze pokazalo 6 bar,wiec cos ze szklankami zamieszałem chyba,lub ktoras się zawiesila. dobrze mysle???

Pomiar wykonuje się na zgaszonym silniku z maksymalnie otwartą przepustnicą, przy uruchomionym w komorze spalania podczas suwu ssania będą występowały znaczne podciśnienia i one mogą fałszować wskazania.

Opublikowano
  • Autor

Rozebralem dziś wszystko, wyciagnalem popychacze na drugim cylindrze,rozebralem wymyłem, i dopóki nie nabil oleju w popychacze bo glosno chodzil to było wszystko ok,jak silnik juz cicho pracowal, to zaczoł chodzic na 3 gary, czy może ktoś wie jaki powinien być luz miedzy szklanka na walkiem rozrządu jak krzywki sa u góry?

Jutro od nowa rozbiórka i zakldam inne szklanki zobaczę co bedzie

ok mierzyłem na zgaszonym i pokazalo 12. a jak na zapalonym na 1 cylindrze było 12bar,a na drugim tam gdzie jest wypadanie zaplony tylko 6bar

Edytowane przez radi

Opublikowano

Wyjarane gniazda podejrzewam

Opublikowano
  • Autor

fqsgu248.jpg

winowajca :)

Edytowane przez radi

Opublikowano

fqsgu248.jpg

winowajca :)

A cóż to takiego?

Opublikowano

sprężyna zaworu ssącego jak domniemywam...
sama pękla?;p

Opublikowano
  • Autor

Tak to jest sprężyna zaworu ssącego,chyba sama pekla,ale już wymieniona i auto smiga jak wcześniej.

Edytowane przez radi

Opublikowano

Jakie były skutki wypadania zapłony u ciebie? Mniejsza moc? Większe zuzycie paliwa? A i czy można kupić samą sprężynkę?

Opublikowano
  • Autor

Na zimnym chodzil na 3 cylindry,jak sie rozgrzal powyzej 70,80st,to juz chodzil dobrze,jak byl rozgrzany to nie zauwazylem spadku mocy,sprezyne wziolem ze zlomu,bo byla akurat taka glowica w czesciach

Edytowane przez radi

Opublikowano

A może być odwrotna sytuacja podczas wypadania zapłonu? Mam na myśli, że na zimnym dobrze chodzi, ma moc a na ciepłym ma muła

Opublikowano
  • Autor

A może być odwrotna sytuacja podczas wypadania zapłonu? Mam na myśli, że na zimnym dobrze chodzi, ma moc a na ciepłym ma muła

sprawdz kompresje i wszystko wyjdzie,na cieplym i na zimnym i bledy zczytaj ze sterownika silnika
  • 6 lat później...
Opublikowano
W dniu 6.04.2016 o 10:51, Makos_9507 napisał:

Witam ja tak miałem. Uwalone było ECU