House Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Cześć, Czy mogę w ciemno kupić (pod warunkiem, że nic nie było zmieniane) klocki do mojego audi czy raczej po vinie? Chodzi mi o to czy w tym modelu występowały np różne rodzaje klocków czy był jeden typ i nie ma obawy, że nie będzie pasować? Chodzi o klocki przód.
Speedcam Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 W grupie VAG klocki dobiera się po kodzie PR - znajdziesz w książce serwisowej lub wlepa w bagażniu. Jeżeli chodzi o klocki w B6 to na tył jest 1 rodzaj - TRW GDB823 Jeżeli chodzi o przód to już trzeba znać kod PR lub średnicę tarczy i wtedy sprawa się wyjaśnia. 1
Gregory87 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Jak masz standardowe heble to tarcza 312x25 PR-1LT, 1LFNr oryginału: 4B0 698 151J Powinno wystarczyć
House Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Mega dzięki, dziś kuknę we wlepę dla pewności. Szkoda, że nie ma punktacji pomógł
afroo. Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Jeśli masz 312mm to Ferodo FDB1717. Akurat mam takie w dobrej cenie nie używane w pudełeczku. ; )
House Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Ach, widzisz a ja już zamówiłem ATE
Gregory87 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Odpuść sobie to ATE bo za jakiś czas będziesz żałował tego wyboru
House Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Możesz jakoś umotywować? Bo może uda mi się jutro odwołać zamówienie, zawsze ATE kojarzyło mi się z dobrą marką która idzie na pierwszy montaż.
Wandej Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 W ASN było tylko 312mm/255mm. Tak jak kolega Afroo napisał FDB1717 to odpowiednik ori klocka
House Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2016 No i jak mam dziękować hihii, fajnie gdyby były punkty "pomógł" to wszystkich bym obdarował. Podziękował koledzy.
Gregory87 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Renoma o ATE dawno została obalona, z własnego doświadczenia wiem, że jakoś ich wyrobów się obniżyła, co do klocków po rozgrzaniu przy lekkim hamowaniu popiskują, znowu jak dasz w palnik pedał robi się gumowy i hamowania 0. TRW już byłby lepszym wyborem niż ATE. Jest cały wątek na forum odnośnie klocków i tarcz, poczytaj opinie innych - prawdopodobnie zmienisz zdanie do obecnego wyboru
Speedcam Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 ja również uważam, że ATE jest przereklamowanie, ostatnio klient upierał się na ATE po miesiącu 1 powichrowało dokupił kolejna i za jakiś czas dalej powichrowało. Kazał sobie zamówić jakieś tańsze. Dostał ABE z IC i jeździ do dziś zadowolony a cena przez 1/3.
Rekomendowane odpowiedzi