Carlos.Bleki Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Witam, Co może być przyczyną pojedynczego, lekkiego stuknięcia wyczuwalnego na sprzęgle podczas ruszania z pierwszego biegu. Występuje to tylko na zimnym aucie, przy kolejnym ruszaniu z jedynki problem nie występuje. A4 B8 lift, 2.0 TDI
quadral20004 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 bolaczka b8 jak szarpanie sprzeglem,haczacymi sie biegami itd itd. pewnie wymiana kompletnego spzregla zalatwilaby sprawe ale poki tarcza nie ciagnie to trzeba sie z tym meczyc
Carlos.Bleki Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Hej quadral20004, Zle opisałem post, to lekki puknięcie jest na pedale gazu. Czyli po odpaleniu auta ruszam z 1 i przy rozpędzaniu sie na 1 w pednym momencie czuje lekki uderzenie w pedał gazu. Wrzucam 2, 3.. i już to nie występuje. Jak znów wrzuce jedynke to pukniecia już nie ma. Myslisz ze to poczatku dwumasy/sprzęgła?
M@rcus Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 A może chodzi o test pompy ABS/ESP. Wykonuje się przy każdym pierwszym ruszeniu od odpalenia i może przenieść delikatne cykanie/cykania na pedały.
quadral20004 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 no to u mnie tez tak jest.tak zgrzytnie i czuje jakby pedal uderzyl mi w buta.nie masz sie czym martwic
kobuzzz Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Potwierdzam u mnie tez jest takie pukniecie w pedaly podczas ruszania?
lukill Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Panowie u mnie to samo Nawet mialem pisac osobny post z tym stukaniem po ruszaniu na pedale gazu. Zawsze jak ruszam po wlaczeniu auta to czuc takie stukniecie lekkie. Mowicie ze to normalne ?
M@rcus Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Tak, nawet jak miałem B5, to taki test się odbywał. U niektórych objawiało się to też delikatnym przygasaniem świateł...
Rekomendowane odpowiedzi