Zielas92 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) Siema, autko dopiero co kupione, jest to moje pierwsze tej marki także nie oczekujcie zbyt wiele Na razie jedna fotka, zrobię jakieś ładniejsze to wrzucę. Co mi się podoba w tym aucie ? Przyspieszenie, audio (Bose), generalnie jak na ten rocznik świetne wyposażenie, bardzo wygodny. Co myślicie ? Dorzucam kilka fotek, niektóre nie są najlepszej jakości ale są. Troszkę się już przybrudziła A tutaj moje pierwsze majsterkowanie, charczący głośnik pasażera. Lubię dobre brzmienie więc takie rzeczy mnie irytują Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez Zielas92
PiotrasPoznań Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Ładnie wygląda, brakuje jej zaślepki spryska Pokaż więcej zdjęć stoi na 17' prawda?
Zielas92 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) Tak na 17', co do zaślepki to masz rację, muszę ją zamówić bo to trochę rzuca się w oczy. A zdjęcia postaram się jeszcze dziś dorzucić. Już dorzuciłem kilka zdjęć. Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez Zielas92
ganjaq Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Potwierdzam, fajne autko. Czarny polift to dobra baza do modów. Nie wiem czy wiesz ale z palcem w nosie można zrobić z tego 190 koni. Pozdrawiam i dobrej zabawy
Zielas92 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2016 (edytowane) No i ładnie się porobiło, Audi w warsztacie. Prawdopodobnie pompa oleju do wymiany, no cóż wiem że auto generalnie mechanicznie w bardzo dobrej kondycji ale coś musiało się zepsuć bo to by było zbyt piękne, przy okazji wymienię rozrząd. A sytuacja wyglądała tak, że przejechałem się z kolegą (bo chciał sprawdzić jak się nią jeżdzi), oczywiście na rozgrzanym silniku, 170 km/h i jeb, kontrolka od oleju a po chwili klekot i wariujący wskażnik obrotów. Mam nadzieję że to "tylko" pompa, z tego co wiem może być też smok do wyczyszczenia. Edytowane 18 Kwietnia 2016 przez Zielas92
pelen23 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Potwierdzam, fajne autko. Czarny polift to dobra baza do modów. Nie wiem czy wiesz ale z palcem w nosie można zrobić z tego 190 koni. Pozdrawiam i dobrej zabawy Kolego tez mam taka 2000r powiec cos wiecej o tych modach na 190km
mebleusz Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Potwierdzam, fajne autko. Czarny polift to dobra baza do modów. Nie wiem czy wiesz ale z palcem w nosie można zrobić z tego 190 koni. Pozdrawiam i dobrej zabawyKolego tez mam taka 2000r powiec cos wiecej o tych modach na 190km Dp, wydech, soft i masz
mophk Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 DP jako tako nie jest wymagane, tak samo wydech. pomagają ale to tylko tyleogolnie to: wtryski, soft i lata.
Zielas92 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Audi już naprawione, okazało się że płukanka silnika, wymiana oleju i czujnika rozwiązała problem w całości. Ufff... Teraz tylko rozrząd, kilka innych drobiazgów. Będę myślał o tych 190 kucykach, a co myślicie o blow off ? Fajny efekt, nie wiele o tym wiem bo kolega mi podpowiedział że mogę sobie takie coś zamontować.
Bartasss Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 I to wystarczyło? Smok był zasyfiały? a ciśnienie oleju było sprawdzane?...może sie okazać że to chwilowa poprawa
Pij1973 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Ładna sztuka, soft koniecznie zapodaj, wtedy jest jazda
Swicheroo Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Blow off bez 500KM pod maską to śmiech na sali. Charcy, rycy a nie jedzie.Apropos tego ciśnienia oleju... ja bym na Twoim miejscu to kontrolował przez jakiś czas. Sama wymiana oleju nie naprawi auta, w którym nagle straciło się ciśnienie oleju.
Zielas92 Opublikowano 10 Września 2016 Autor Opublikowano 10 Września 2016 (edytowane) Ciśnienie było sprawdzane w pierwszej kolejności, idealne. Prawdopodobnie smok był zawalony a poza tym olej był już w opłakanym stanie, stracił kompletnie konsystencje. Nie powinno być już problemów, wszystko sprawdzone. Mimo wszystko jak kolega napisał będę starał się to kontrolować, zobaczymy co powie mi znajomy siedzący 11 lat w Audi, to on będzie wymieniał mi rozrząd, przy okazji przyjrzy się temu bliżej. Pozdrawiam Siema! Długo mnie tu nie było Generalnie Audi lata i nie sprawia problemów, wymieniony rozrząd, kupiłem tą nieszczęsną zaślepkę sprysku, pomalowana i od razu inaczej. Przejechałem blisko 600 km w trasie i nie zawiodła. Nudziłem się i postanowiłem przeprowadzić operację na mocno podrapanym plastiku a oto efekt: Edytowane 10 Września 2016 przez Zielas92
Zielas92 Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Opublikowano 24 Lipca 2017 (edytowane) Witam! Muszę odświeżyć temat i napisać co się w ostatnim czasie zmieniło w Andzi. A więc, silnik po remoncie... Nie żałuję decyzji, zrobiłem jak na razie 1400 km w czasie tygodniowego urlopu, mam rok gwarancji na wszystko i zobaczymy jak się to potoczy. Póki co samochód odżył, zbiera się o niebo lepiej, nie szarpie i chodzi cichutko jak hybryda heh. Nie ma dużej odczuwalnej utraty mocy na gazie (tak mi się przynajmniej wydaje) Tu zdjęcia jak to wyglądało od środka (dramat!), nowy wał bo szlif nie przeszedł, zregenerowane turbo, nowy kompletny rozrząd, wszystkie uszczelki na ori, panewki, itp... mógłbym tak wymieniać... Zamontowana nowa instalacja gazowa KME z wtryskami od LandiRenzo. Odświeżyłem lakier, oddaję tylko jeszcze tylny zderzak do malowania bo trochę zajechany. Jeszcze z tych mniej ważnych rzeczy - wyprałem fotele, podłogę, odświeżyłem miejsca o których zwykle się nie pamięta. Wymieniłem xenony bo jeden wysiadł, ściągnąłem hak i wspawałem ładniejsze końcówki wydechów - auto wygląda o niebo lepiej W tym lub przyszłym miesiącu jadę na Chip Tuning i na wymianę klocków wraz z tarczami, póżniej naprawa FIS'a bo te piksele przyprawiają mnie o mdłości Zdjęcie z dzisiaj: Chyba to tyle. Pozdrawiam Edytowane 24 Lipca 2017 przez Zielas92
Rekomendowane odpowiedzi