Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy tu jest dpf?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę spójrzcie swoich fachowym okiem i powiedzcie mi czy jest tu puszka dpfu czy została wycięta? Mam problem ponieważ kontakt z poprzednim właścicielem się urwał - coś tam wspominał przy sprzedaży, że dpf został wycięty, ale zachowując zasadę ograniczonego zaufania wolę się upewnić.

0kWydll.jpg

CvZ2qBx.jpg

Do tego dochodzi problem jaki olej zalać (gdyby nie było dpf)

- zalany jest motul 5w30 specific

Zalać 5w40? czy motul x-clean+ 5w30 czy może jeszcze jakiś inny?

dzięki :)

Opublikowano

Włóż mu palec w rurę to się dowiesz :lol: Jak sobie na czarno wybrudzisz palca to znaczy że DPF-a nie ma. Po zdjęciach -przynajmniej ja- nie moge wywnioskować czy jest czy go nie ma. Co do oleju polecam Millersa Trident 5W 30.

Opublikowano
  • Autor

palec 'czorny' :D ale czy to jest pewna diagnoza?

Opublikowano

na 99% tak, jeżeli miałbyś DPF a rura byłaby czarna miałbyś soczystego checka na desce rozdzielczej oraz inne objawy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Po kodzie wyposażenia dojdziesz czy masz dpf na wlepce

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Podpinam sie pod temat.

Aktualnie posiadam auto z wykastrowanym DPFem, czy napotkaliscie sie kiedys z problemem na przegladzie lub gdzies w trasie zatrzymal was ktos i sprawdzal emisje i czy DPF jest ?

Slyszalem ze za wyciecie i wykrycie przez inspektorow graza spore kary nie tyle w PL co za granica jak to wyglada w praktyce ??

Opublikowano

Osobiście dużo słyszałem o takich akcjach w DE, ale sam na oczy nigdy takiego czegoś nie widziałem.

Opublikowano

Osobiście dużo słyszałem o takich akcjach w DE, ale sam na oczy nigdy takiego czegoś nie widziałem.

O to chodzi kazdy cos slyszy ale czy ktos widzial ? Ponoc w Austrii sa na to uczuleni. Szczerze mowiac to strach jezdzic gdziekolwiek troche to jak rosyjska ruletka, sprawe beda brac coraz powazniej ze wzgledu na wprowadzanie kolejnych bardziej restrykcyjnych norm w europie no i z czasem u nas w kraju...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja w de mialem 3x kontrole spalin a mam 2.5 tdi v6 z wycietymi wszystkimmi katami i przechodzil emisje wiec ich testery raczej nie sa idealne

Opublikowano

Rozmawialem ostatnio ze znajomym z Anglii, aktualnie posiada on Audi A6 bez DPFa i dziwi sie ze pytam o kontrole, tlumaczy ze raczej filtr ma wyciety i nigdy nikt z tego powodu problemow mu nie robil...Sam posiadam wszystkie czujniki i elementy bedzie trzeba to zainwestuje te 1500 zl za filtr i montaz plus wgranie softa tymczasem wszystko po staremu