Virnik Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Proszę spójrzcie swoich fachowym okiem i powiedzcie mi czy jest tu puszka dpfu czy została wycięta? Mam problem ponieważ kontakt z poprzednim właścicielem się urwał - coś tam wspominał przy sprzedaży, że dpf został wycięty, ale zachowując zasadę ograniczonego zaufania wolę się upewnić. Do tego dochodzi problem jaki olej zalać (gdyby nie było dpf) - zalany jest motul 5w30 specific Zalać 5w40? czy motul x-clean+ 5w30 czy może jeszcze jakiś inny? dzięki
audicoman Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Włóż mu palec w rurę to się dowiesz Jak sobie na czarno wybrudzisz palca to znaczy że DPF-a nie ma. Po zdjęciach -przynajmniej ja- nie moge wywnioskować czy jest czy go nie ma. Co do oleju polecam Millersa Trident 5W 30.
Virnik Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2016 palec 'czorny' ale czy to jest pewna diagnoza?
audicoman Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 na 99% tak, jeżeli miałbyś DPF a rura byłaby czarna miałbyś soczystego checka na desce rozdzielczej oraz inne objawy.
inhosik Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 Po kodzie wyposażenia dojdziesz czy masz dpf na wlepce
Alexievier Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 Podpinam sie pod temat. Aktualnie posiadam auto z wykastrowanym DPFem, czy napotkaliscie sie kiedys z problemem na przegladzie lub gdzies w trasie zatrzymal was ktos i sprawdzal emisje i czy DPF jest ? Slyszalem ze za wyciecie i wykrycie przez inspektorow graza spore kary nie tyle w PL co za granica jak to wyglada w praktyce ??
Makale Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 Osobiście dużo słyszałem o takich akcjach w DE, ale sam na oczy nigdy takiego czegoś nie widziałem.
Alexievier Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 Osobiście dużo słyszałem o takich akcjach w DE, ale sam na oczy nigdy takiego czegoś nie widziałem. O to chodzi kazdy cos slyszy ale czy ktos widzial ? Ponoc w Austrii sa na to uczuleni. Szczerze mowiac to strach jezdzic gdziekolwiek troche to jak rosyjska ruletka, sprawe beda brac coraz powazniej ze wzgledu na wprowadzanie kolejnych bardziej restrykcyjnych norm w europie no i z czasem u nas w kraju...
lunatic Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 Ja w de mialem 3x kontrole spalin a mam 2.5 tdi v6 z wycietymi wszystkimmi katami i przechodzil emisje wiec ich testery raczej nie sa idealne
Alexievier Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 Rozmawialem ostatnio ze znajomym z Anglii, aktualnie posiada on Audi A6 bez DPFa i dziwi sie ze pytam o kontrole, tlumaczy ze raczej filtr ma wyciety i nigdy nikt z tego powodu problemow mu nie robil...Sam posiadam wszystkie czujniki i elementy bedzie trzeba to zainwestuje te 1500 zl za filtr i montaz plus wgranie softa tymczasem wszystko po staremu
Rekomendowane odpowiedzi