lilantoine Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Witam. Pewien mechanik powiedzial mi ze powinienem wyregulowac wtryski w mojej A4. Mam w zwiazku z tym pytanie, czy dzieki tej regulacji poprawia sie kultura pracy silnika i czy zmieniaja sie osiagi auta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spanky Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Witam. Pewien mechanik powiedzial mi ze powinienem wyregulowac wtryski w mojej A4. Mam w zwiazku z tym pytanie, czy dzieki tej regulacji poprawia sie kultura pracy silnika i czy zmieniaja sie osiagi auta? ciekawe jak on chce to zrobic ..... zapytaj sie go ..... :twisted: p.s czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lilantoine Opublikowano 15 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 naprawde Twoja odpowiedz zachwyca swa merytoryczna zawartoscia...slowem, pomoc na jaka liczylem:/ [ Komentarz dodany przez: zdeniu: 16-02-2007, 07:36 ] gdybyś przeczytał uważnie to zauważyłbyś iz spanky zadał Ci pytanie a nie odpowiadał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spanky Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 naprawde Twoja odpowiedz zachwyca swa merytoryczna zawartoscia...slowem, pomoc na jaka liczylem:/ radze nauczyc sie czytac ze zrozumieniem .... :exclaim: (bo narazie ta umiejetność nie zachwyca ) a i mogłbys nazywac tematy zgodnie z regulaminem/zasadami (chyba czytałes ) koniec OT p.s cały czas czekam na odpowiedz ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogun0 Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 No jak to jak będzie regulował wtryskiwacze Rozkręci, naciągnie sprężynki, kilka podkładeczek zamontuje, i przeczyści dyszę igłą do szycia. A odpowiedź bardziej merytoryczna. Nie da się. Może mechanikowi chodziło o regulację kąta wtrysku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lilantoine Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Przepraszam za bledne sformulowanie tematu i...czytanie bez zrozumienia. Wszystkie potrzebne informacje uzyskalem, zatem mysle ze temat mozna zamknac. Pozdrawiam p.s. do spanky'ego: tak sie nieszczesliwie sklada, ze nie mam juz kontaktu z owym mechanikiem, dlatego nie zaspokoje Twej ciekawosci...wybacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narcyz 35 Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Właśnie chodzi o te podkładeczki , w starego typu wtryskiwaczach jak wtrysk lał to jeszcze się dociągało śrubą wtrysk (oczywiście nie przekraczając dopuszczalnego ciśnienia) jeżeli pomogło to ok a jak nie to wymiana końcówki ,a teraz jak leje to się kombinuje przekładając podkładki aby rozpylały paliwo , gdyby to było takie proste to każdy by sobie w garażu wymienił końcówki samodzielnie Jak się nie mylę to koszt regulacji jednego wtrysku to ok 14 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spanky Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Przepraszam za bledne sformulowanie tematu i...czytanie bez zrozumienia.Wszystkie potrzebne informacje uzyskalem, zatem mysle ze temat mozna zamknac. Pozdrawiam p.s. do spanky'ego: tak sie nieszczesliwie sklada, ze nie mam juz kontaktu z owym mechanikiem, dlatego nie zaspokoje Twej ciekawosci...wybacz temat poprawiony (przeze mnie :exclaim: ) zgodnie z zyczeniem zostaje zamkniety .... szkoda ..... myślałem ze jest jakis sposob o którym ja nie wiem ..... (nie jestem mechanikiem ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi