koby Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Witam, jestem na forum świeżakiem. Kupiłem kilka dni temu Avanta B6. Na tylnej szybie nie mam wycieraczki, ale w manetce jest opcja włączenia jej. Na szybie jest tylko żółta zaślepka w miejscu wycieraczki. Czy to oznacza, że seryjnie nie było jej w tym modelu, czy też ktoś urwał i zaślepił?
Fido Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 A widziałeś kiedyś Avanta bez wycieraczki ???
Madol1 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Witam, jestem na forum świeżakiem. Kupiłem kilka dni temu Avanta B6. Na tylnej szybie nie mam wycieraczki, ale w manetce jest opcja włączenia jej. Na szybie jest tylko żółta zaślepka w miejscu wycieraczki. Czy to oznacza, że seryjnie nie było jej w tym modelu, czy też ktoś urwał i zaślepił? Parę lat temu dosyć często ludzie wyciągali wycieraczki i zaślepiali je właśnie, może w twoim przypadku też ktoś z tego skorzystał
koby Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Witam, jestem na forum świeżakiem. Kupiłem kilka dni temu Avanta B6. Na tylnej szybie nie mam wycieraczki, ale w manetce jest opcja włączenia jej. Na szybie jest tylko żółta zaślepka w miejscu wycieraczki. Czy to oznacza, że seryjnie nie było jej w tym modelu, czy też ktoś urwał i zaślepił? Parę lat temu dosyć często ludzie wyciągali wycieraczki i zaślepiali je właśnie, może w twoim przypadku też ktoś z tego skorzystał Hmm możliwe. W jaki sposób zweryfikować czy jest tam jeszcze silnik i mechanizm, jak się do tego dostać? Być może wystarczy kupić pióro?
jospethe Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) Trzeba ściągnąć tapicerkę od wewnątrz z klapy. Zaślepka wstawiona może być tylko z 2 powodów. 1. Uwalony silniczek wycieraczki. 2. Ktoś chciał poprawić wygląd auta wywalając wycieraczkę. Oprócz pióra trzeba kupić całe ramię i być może silniczek. Trzeba rozebrać i zobaczyć czy jest silniczek i czy jest sprawny. Sam wstawiałem zaślepkę bo miałem już dość bujania się z ciągle zacinającą sie wycieraczką. Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez jospethe
Fido Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 W jaki sposób zweryfikować czy jest tam jeszcze silnik i mechanizm, jak się do tego dostać? Jak już pytasz o takie rzeczy to lepiej oddaj auto specjaliście. Jeszcze trochę to zechcecie fotorelację z cyklu "Jak zmienić koło".
slimok Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 (edytowane) Jak już pytasz o takie rzeczy to lepiej oddaj auto specjaliście. Jeszcze trochę to zechcecie fotorelację z cyklu "Jak zmienić koło". +1 to są tak banalne sprawy. Wstyd o takie coś wypytywać Edytowane 30 Kwietnia 2016 przez slimok
Rekomendowane odpowiedzi