Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] NOKIAN HAKKAPELIITTA 4. I wogule z kolcami . Używał ktoś ? Proszę o opinie .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Jeśli ktoś miał do czynienia z tymi oponami lub innymi z kolcami to proszę o wypowiedzenie się :notworthy:

Jeśli ktoś jest ciekawy dlaczego chcę jeździć na oponach z kolcami tu jest odpowiedz : http://www.a4-klub.pl/smf/all_lod_podjazd_30_i_jak_nie_kolce_i_lancuchy_to_jakie_opony-t54631.0.html

Nie zamierzam na nich jeździć cały sezon zimowy tylko w sporadycznie ciężkich warunkach które panują tam gdzie mieszkam .

Z przekładaniem nie będę miał kłopotu . Góra trzy minuty :naughty:

A i wiem w naszym kraju nie wolno jeździć na takich oponach . Mam to daleko w .... Wole zapłacić mandat niż ryzykować życiem swoim i mojej rodziny .

Łańcuchy też odpadają bo po przejechaniu 8 kilometrów białej drogi dojeżdżam do drogi głównej która prawie zawsze jest czarna . Więc musiałbym dwa razy dziennie zakładać i ściągać łańcuchy :polew:

Opublikowano

wydaje mi się,że na czarnym asfalcie na oponach z kolcami nie będzie zbyt bezpiecznie :gwizdanie:

Opublikowano

jedyne co moge ci powiedzic to kupuj.nokiany sa dobre a z kolcami bardzo dobre.mialem iedys nokiany z kolcami i super sie sprawowaly.teraz mam michelin z kolcami i tez sa dobre. kolce i tylko kolce.a na asfalcie kolce sie chowaja w opone.polecam

Opublikowano

Ostatnio miałem okazję jeździć na oponach z kolcami. Jeździłem na czarnym asfalcie i nie czułem różnicy w porównaniu do zwykłej opony zimowej. Opona zachowywała się tak jak zwykła zimówka.

Opublikowano

dokladnie.na asfalcie jak zwykla opona a na sniegu robi dobra robote :evil:

Opublikowano

a wogóle można jeździć na kolcach w polsce bo coś słyszałem ze są zabronione??

Opublikowano

zabronione bo niszcza drogi :evil:

Opublikowano

Kolce są zabronione w Polsce. Ale wiele osób jeździ, zwłaszcza jak mieszkają w miejscu gdzie na zwykłych zimówkach jest ciężko :tongue4:

Opublikowano

no tak i dlatego autor postu chce takie kupic.wzystko co zabronione smakuje lepiej :P

Opublikowano

To też :naughty: Ale poprostu chce bez problemu wjeżdzać pod tą górkę :tongue4:

Opublikowano

Z wjazdem to jeszcze nie jest tak źle . Naj gorzej jest ze zjechaniem ;( 200 metrowy zjazd naprawdę stromy a na samym dole zakręt 90 stopni w lewo . Jak jest ślisko to trzeba jechać na prawdę po woli i nie daj Boże jak coś jedzie

z dołu :kox: . Ja się z góry nie mogę zatrzymać a ten gość z dołu bierze ostro zakręt pod górę żeby wyjechać :shocked: Normalnie koszmar :wallbash:

Opublikowano

To faktycznie masz niewesoło. Byłem parę razy w Bieszczadach i muszę przyznać że takie podjazdy z zakrętami to codzienność w tamtych okolicach :confused4: Ja bym na Twoim miejscu zakładał opony z kolcami i nawet się nie zastanawiał. Zdrowie najważniejsze. A gdyby sie nawet Policja przyczepiła to wyślij ich na tą górkę, niech sobie zjadą radiowozem bez kolców :naughty:

Opublikowano

ja jezdze na hankokach z kolcami obecnie i moge w 100proc.polecic bardzo dobra opona i zarazem b.miekka super sie trzyma drogi,a na asfalcie niema roznicy[br]Dopisany: 02 Grudzień 2008, 19:16_________________________________________________z tego co zauwazylem to na nokianach wiekszosc osob smiga w norge czyli cos musi w tym byc