krzysiek 88 pom Opublikowano 10 Maja 2016 Opublikowano 10 Maja 2016 Witam mam problem z klimą jak w temacie a mianowicie wentylator chodzi zacraz jak włączę klimę i słychać cyknięcie i obniżenie obrotów jak by sprężarka się załączyła no ale nie chłodzi ma ktoś jakiś pomysł co jest nie tak? Pozdrawiam
soulmaster3m Opublikowano 10 Maja 2016 Opublikowano 10 Maja 2016 A sprawdziłeś naocznie czy po włączeniu faktycznie wentylator i sprężarka chodzą/kręcą się? Bo wiesz, włączyć to się mogą, ale zaraz wyłączyć jeśli coś jest nie tak.
krzysiek 88 pom Opublikowano 10 Maja 2016 Autor Opublikowano 10 Maja 2016 Wentylator chodzi na pewno a kompresor no nie wiem bo nie wiem jak to sprawdzić.
soulmaster3m Opublikowano 10 Maja 2016 Opublikowano 10 Maja 2016 (edytowane) Wentylator ok, tylko który. Odpalasz, włączasz klimę na LO upewniając się aby ECON był wyłączony i idziesz zajrzeć pod maskę aby zobaczyć czy się kręci koło sprężarki, oczywiście latarka będzie potrzebna. Rozumiem, ze się sezon zaczął, więc jest wysyp takich tematów. Możesz też zajrzeć co tutaj napisałem, powinno pomóc w diagnostyce. Szczególnie drugi post tego pierwszego linka. No i jeszcze super by było jakbyś błędy z klimatronika zczytał i te przez kabel. http://a4-klub.pl/index.php?/topic/358544-klimatyzacja-slabo-chlodzi-wentylator-startuje-i-po-15-s-staje/ http://a4-klub.pl/index.php?/topic/358846-221-wylacznik-wysokiego-cisnienia-gazu-klimatyzacjif118/ Edytowane 10 Maja 2016 przez soulmaster3m
krzysiek 88 pom Opublikowano 10 Maja 2016 Autor Opublikowano 10 Maja 2016 Wentylator klimy chodzi i jest nowy a sprężarka też chodzi
soulmaster3m Opublikowano 10 Maja 2016 Opublikowano 10 Maja 2016 (edytowane) Kurcza, ludzie ogarnijcie się. Rozumiem, że się zaczął sezon na klimatyzację, ale już nie wiem co, kto gdzie pisze. XD Edytowane 10 Maja 2016 przez soulmaster3m
krzysiek 88 pom Opublikowano 10 Maja 2016 Autor Opublikowano 10 Maja 2016 Kurcza, ludzie ogarnijcie się. Rozumiem, że się zaczął sezon na klimatyzację, ale już nie wiem co, kto gdzie pisze. XD nie wiem o co chodzi ale sorry a błędu żadnego nie wywaliło
soulmaster3m Opublikowano 10 Maja 2016 Opublikowano 10 Maja 2016 (edytowane) Nic osobistego, po prostu zaczął się sezon używania klimy co niesie za sobą wysyp tematów o problemach z nią. Niektóre tematy tworzą te same osoby dublując problem przez co niektóre się strasznie zazębiają. I tak przeglądam tematy, próbuję pomóc, ale jak widać nawet jak pomylę tematy to i tak odpowiem dobrze. Edytowane 10 Maja 2016 przez soulmaster3m
krzysiek 88 pom Opublikowano 10 Maja 2016 Autor Opublikowano 10 Maja 2016 Nic osobistego, po prostu zaczął się sezon używania klimy co niesie za sobą wysyp tematów o problemach z nią. Niektóre tematy tworzą te same osoby dublując problem przez co niektóre się strasznie zazębiają. I tak przeglądam tematy, próbuję pomóc, ale jak widać nawet jak pomylę tematy to i tak odpowiem dobrze. aha rozumiem nawet to chyba ja jestem jednym z tych ludzi chodź jednego problemu pojawia się następny
Emejcz Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 Jak masz ciepłe rurki przy podszybiu to weź zobacz czy masz w ogóle czynnik - naciśnij lekko ten wentyl pod korkiem na rurce i zobacz czy syknie mocno. Ja miałem parę dni temu problem, bo klima siadła nagle podczas jazdy i już miałem jechać na uzupełnianie czynnika, ale zacząłem przed tym szukać pod maską co jest nie tak, bo załączał się normalnie wiatrak. Okazało się, że koło pasowe sprężarki przetarło kabel jakiegoś czujnika zapewne i przez to nie działało. Jak zaizolowałem kabel wszystko wróciło do normy
soulmaster3m Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 Bo wiatrak może kręcić się nawet bez klimy o czym już pisałem niedawno. A czujnik F129 czy jak mu tan, ten pod lampą prawą to czujnik ciśnienia. U mnie też się jego przewody przetarły, polutowałem i działa.
Rekomendowane odpowiedzi