oskarbalowski Opublikowano 16 Maja 2016 Opublikowano 16 Maja 2016 Witam mam problem polega on na odcinaniu mocy przy ok 140km /h.Po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu wszystko jest ok ale po przekroczeniu 140km/h problem powraca.Proszę o jakąś podpowiedż czy turbina już umarła czy to może gdzie indziej szukać problemu.Auto jest po chipie.
zolti2 Opublikowano 16 Maja 2016 Opublikowano 16 Maja 2016 Najczęściej to jakaś nieszczelność na gumowych wężach. Czasami też syf w turbinie się zbiera. Trzeba przegonić po trasie pożądnie. Jeśli nic nie da, to czyszczenie turbo. Oczywiście to takie najczęstsze przyczyny, ale od tego trzeba zacząć, żeby niepotrzebnie kasy nie wydawać.
lukasz51237 Opublikowano 16 Maja 2016 Opublikowano 16 Maja 2016 (edytowane) Zwykły notlauf. Do zrobienia logi 11bs i 11 dynamiczne. A turbina cały czas żyje tylko ładuje zbyt mocno Edytowane 16 Maja 2016 przez lukasz51237
jaceko Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 (edytowane) U mnie też trafią się notlauf i błąd 17965 ale tylko na 4biegu sprawdziłem przewody w oplocie i wszystkie opaski od turbiny do IC brak oznak zużycie chociaż ten oplot może coś maskować. Ruszalem sztanga gruszki ręka rusza się założyłem wężyk i strzykawke 100 sztanga chodzi w pełnym zakresie 2cm gruszka nie przepuszcza. Wymieniłem filtr powietrza i paliwa i przestało odcinać moc aż do wczoraj. Nie jestem w stanie zrobic logów bo nie mam vaga. Byłem u mechanika u ktorego serwisuje samochod polecananego z forum powiedział ze pewnie się geometria zacina a N75(koszt nowego 154zl) nie da sie zdiagnozowac vagiem ale nie ma czasu na taką robote dopiero w czerwcu. Faktycznie zwalony jest robota. Trochę liczę na pomoc forum i na zlot jak bym się zjawił czy by któryś z kolegów nie podpiol vaga zrobił logi i postawił diagnozę nawet odplatnie. Bo nie jestem przekonany czy to geometria. Edytowane 17 Maja 2016 przez jaceko
oskarbalowski Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Opublikowano 17 Maja 2016 Byłem dzisiaj u mechanika na laptopie doładowanie wyszło 3 bary turbina do czyszczenia ponoć ma pomóc.Oprócz tego jest małe podciśnienie więc jest nieszczelność.
Rekomendowane odpowiedzi