Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Opory toczenia Eko opony Goodyear Efficientgrip Performance i inne 225/40/18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Przypadkiem nabyłem opony Goodyear Efficientgrip Performance w rozmiarze 225/40/18. Mistrzostwo świata jak dla mnie.
Na początku roku za radą znajomego kupiłem cudowne bieżniki Profil pro sport 225/40/18 dzięki którym na mokrym ruszałem jako ostatni i ogólnie auto buksowało na 4 biegu. :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Wyczytałem opinie że ww Goodyeary są oponami Eko tzw, zielone opony z oporami toczenia B i średnie spalanie może spaść o 7%,
Nurtuje mnie pytanie jak to jest naprawdę. Mniejsze opory toczenia to także lepsze osiągi na logike. Lepsze przyspieszenie? Jakie opory może mieć opony bieżnikowana G? a może poza tabelą :grin:
Może to tylko moje mylne wrażenie, ale wydaję mi się że auto jest minimalnie dynamiczniejsze ? .
Jak to jest w rzeczywistości drodzy koledzy ?

Goodyear Efficientgrip Performance

Czytaj więcej: http://www.oponeo.pl/dane-opony/goodyear-efficientgrip-performance-225-40-r18-92-w-xl-fp
Powyższa treść jest wyłączną własnością Oponeo.pl S.A.
Opublikowano

Opona ta jest eko auto może trochę mniej spalić ale według mnie nie będzie to zauważalne.I przechodzimy do sedna coś kosztem czegoś w tym przypadku eko kosztem przyczepności. Opona nie będzie się tak ładnie kleic do asfaltu podczas ostrzejszej jazdy

Opublikowano

średnie spalanie może spaść o 7%,

Jedna wielka ściema.

Opublikowano

No koledzy srednie spalanie spadlo o 0.4l na 100km. Przesiadajac sie z bieznikow. A przyszpieszenie i predkosc maks tez ciut lepiej. Takze szczerze polecam.