Dzejson Z Dynastii Opublikowano 19 Maja 2016 Opublikowano 19 Maja 2016 witam.bardzo proszę...czy ktoś może mi powiedzic jak to jest w naszym 1.8t z tym dmuchaniem spod korka oleju? znalazlem 3 tematy na forum z tym zwiazane ( w tym tylko 2 o benzynie) ale tam nie jest dokladnie wyjasnione. moje pytania: czy jak silnik chodzi i sie odkreci wlew oleju to ma dmuchac? i jak mocno? tzn czy przykladowo jak sie polozy korek to ma lekko skakac czy mocno? czy to prawda jak niektorzy pisali ze wtedy sie silnik konczy? przeczytalem tu na forum ze jak cos takiego jest w dieslu to ok ale w benzynie juz nie jest ok.bardzo prosze o odpowiedz lub moze tez ktos u siebie zobaczy jak to wyglada.pozdrawiam 1
sprat Opublikowano 20 Maja 2016 Opublikowano 20 Maja 2016 (edytowane) tak na logike - wałki są wysoko w 1.8T wiec bedzie pryskać Edytowane 20 Maja 2016 przez sprat
Dzejson Z Dynastii Opublikowano 20 Maja 2016 Autor Opublikowano 20 Maja 2016 tak na logike - wałki są wysoko w 1.8T wiec bedzie pryskać pryskac? doslownie? dmucha powietrzem. znajomy mechanik powiedzial ze moze dmuchac ale nie mocno, i z bagnetu ma nie wiac. moglby to ktos sprawdzic jak ma byc zeby mozna bylo zamknac temacik? rozne opinie tylko kto ma racje :/ przydalaby sie jakas wieksza dyskusja w temacie zeby wymienic poglady...kto moze niech pisze...
azure Opublikowano 21 Maja 2016 Opublikowano 21 Maja 2016 (edytowane) Na fest rozgrzanym silniku 1.8T jak zdejmiesz korek na samym początku może dmuchnąć oparami, ale później powietrze wydobywające się z otworu będzie bez zabarwień. Po wyjęciu bagnetu też nie powinno dmuchać, a tym bardziej na siwo. Odkręcony korek oleju i pozostawiony luźny na otworze wlewowym powinien "tańczyć". Nagraj jak to wygląda u Ciebie. Edytowane 21 Maja 2016 przez azure
Dzejson Z Dynastii Opublikowano 21 Maja 2016 Autor Opublikowano 21 Maja 2016 niestety nie moge nagrac bo mi telefon umarl i nosze stary. czyli jesli dmucha tak ze np zwiewa chusteczke to jest dobrze? a co z zapachem? spaliny tez moga byc wyczuwalne?
SzczYpior_n1 Opublikowano 22 Maja 2016 Opublikowano 22 Maja 2016 A nie powinno być tak, że zasysa korek? Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
otis89 Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 Jak zasysa to jest uszkodzony zaworek w odmie.
SzczYpior_n1 Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 (edytowane) Który zaworek masz na myśli? Nr, symbol, nazwa? Bo zdaje mi się, że mi zasysał jak ostatnio podniosłem. Edit: Jednak się myliłem, jest dobrze Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Edytowane 23 Maja 2016 przez SzczYpior_n1
Dzejson Z Dynastii Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Opublikowano 23 Maja 2016 jak dodaje gazu to zasysa... tak ma byc?
otis89 Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Nie, ma podskakiwać po odkręceniu, jak zasysa to trzeba wymienić sobie zaworek odmy nr znajdziesz na forum jest o tym temat.
Dzejson Z Dynastii Opublikowano 25 Maja 2016 Autor Opublikowano 25 Maja 2016 (edytowane) tzn bezposrednio po odkreceniu nie zasysa, przy dodawaniu gazu zasysa, pytalem mechanika i podobno ma tak byc, ale tylko przy dodawaniu gazu Edytowane 25 Maja 2016 przez Dzejson Z Dynastii
Rekomendowane odpowiedzi