Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Amortyzatory tyl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jutro wymieniam amory w aucie jak w opisie. Tylko zastanawia mnie jedna rzecz. W nowych amorach nie ma żadnych bym, a czy sprężyna która opiera się na kielichu amortyzatora powinna się na czymś opierać? Taka guma powinna być? Czy na gola blachę. W starych nic nie mam. Sprężyna opiera się o blachę o ten kielich. Tak ma być? Czy pytać się w sklepie czy sprzedają takie coś?

Opublikowano

U mnie żadnych gum nie było. Sprężyna siedzi na kielichu. Jedyne gumy to odboje i osłony

Opublikowano

Mimo wszystko powinno być coś. 32085871251727856722_thumb.jpg

Jedno ma numer 8D0512297A - coś takiego https://www.google.pl/search?q=8D0512297A&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjMwtXIzJ3NAhVBnCwKHaziBV8Q_AUICCgB&biw=1440&bih=775#imgrc=_

A podkładka 8D0512109 - https://www.google.pl/search?q=8D0512109&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjpg4PjzJ3NAhXECCwKHSTuAW8Q_AUICSgC&biw=1440&bih=775

Nigdzie nie idzie dostać tego w sklepie. W moim audi były kiedyś wymieniane amory i nie mam tego. Teraz nowe założyłem, ale może tak zostać? Bo jeśli coś tam ma być, to chyba po coś jest? Jak myślicie? Czy iść na szrot i wyciągnąć z czegoś?

edit;

Nikt nie wymieniał amortyzatorów, i nie wie :facepalm:

Opublikowano

Ja wymieniałem :)

Sądząc po ich stanie chyba byłem pierwszym wymieniającym (!!!). Kielichy z amorka są zdejmowane, w kielichach są gumy, od góry jak pamiętam też była guma z nacięciem na sprężynę. Oprócz amorków dałem nowe osłony i odboje. Jak patrzyłem było wszystko co producent przewiduje. Wszystkie elementy są dostępne w sprzedaży.

Opublikowano

Ja wymieniałem :)

Sądząc po ich stanie chyba byłem pierwszym wymieniającym (!!!). Kielichy z amorka są zdejmowane, w kielichach są gumy, od góry jak pamiętam też była guma z nacięciem na sprężynę. Oprócz amorków dałem nowe osłony i odboje. Jak patrzyłem było wszystko co producent przewiduje. Wszystkie elementy są dostępne w sprzedaży.

Dobra, guma na górze okey. Kielich miałem w nowym amortyzatorze, ale mi chodzi o gumę, i podkładkę która wchodzi do kielicha! To poproszę linka, z możliwością gdzie można takie coś zamówić ...