Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

PRINS robi 6 generacje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

...Ale tylko do 3 generacji EA888.Czyli w 2.0 będzie to silnik CNCD.

Opublikowano

Ale przecież to juz jest a VSI DI 2.0 to nie jest 6 generacja tylko wtrysk fazy lotnej przeznaczony dla samochodow z bezposrednim wtryskiem... czyli to co ma juz tez Polska np STAG 400 DPI

tu masz liste obslugiwanych aut i silnikow

https://docs.google.com/viewerng/viewer?url=http://www.prinsautogaz.pl/wp-content/uploads/2014/11/Prins-DI-available-list-21042015-importer.pdf

6 gen u Prinsa to Prins Direct LiquiMax-2.0 czyli wtrysk bezposrednio przez wtryski benzynowe , ale lista obslugiwanych silnikow jest malutka

Edytowane przez soul87

Opublikowano
  • Autor

LPG jest lepszym paliwem jak benzyna do silników z DI. Ogranicza jedyna wadę gazu: skutki wyższej temperatury spalania. O przewadze LPG do benzyny jako paliwa nie trzeba chyba tu pisać :wink: W EA888 trochę problemów stwarzają wtryski Boscha zrobione po taniości. Trzeba pewnie liczyć ze co 100 tys trzeba je będzie wymieniać przy eksploatacji na gazie...

W B8 jeszcze dochodzi problem z aku umieszczonym w zapasie. W dobrze wypasionych sztukach niemal nie do przeskoczenia. Zeby Prins zrobił dobry interes, to ta instalka wraz z montażem powinna być skalkulowana na ok. 6 koła pewnie. Wydaje się to możliwe bo nie trzeba tu żadnych dodatkowych wtrysków, parowników, sterowników, itp.

To ze polscy producenci ciągle śpią jakoś mnie niestety przestało dziwić :(

Ale przecież to juz jest a VSI DI 2.0 to nie jest 6 generacja

Chyba masz racje :kwasny:

Na jednej liście umieścili WSZYSTKIE instalki i to mnie zmylilo...
Opublikowano

Też troche temat rozkminiałem bo czasem można wyrwać ladną sztuke z USA i przerobić na junkersa, ale największy jak dla mnie problem to ten nieszczęsny zbiornik :/ Zabili LPG w nowych Audicach na amen! Wszystko można znieść ale nie bagażnik z jakims jebuckim zbiornikiem bo przeciez nie wywalę aku do bagażnika!

Opublikowano
  • Autor

No cholernie kiepska sprawa z tym aku... Widzalem projekt A4 1.8 z przełożoną bateria(sporo mniejsza) na lewe nadkole. ale to był golas.

206081947-w988-h556.jpg

Opublikowano

Zawsze możesz dać jeszcze jeden z drugiej strony.

Opublikowano
  • Autor

:co:

k6eek4im.jpg

Opublikowano

:co:k6eek4im.jpg

Jak juz zdjęcie pokazujesz to zrobiłbys sobie porządek w kablach :P Przesłać Ci trytki? :D W lewym nadkolu może źle nie wygląda ale tak jak piszecie, maleństwo tam wejdzie i w dodatku żadnej jednostki nie może tam być albo konkretne rezanko. W A6 też to tak źle nie wygląda, tyle że butla mała. ale aku dalej we wnęce koła.

Opublikowano
  • Autor

Trytytki :) To konstruktywny chaos :decayed: A z reklamacjami to do Laguny :wink:

Opublikowano

a tutaj A5, może by coś z tego było :eusathink:

Opublikowano
  • Autor

To jest wlasnie instalka z tytułu tematu. Silnik trzeciej gen. CJEB (chyba) z LiqiMax 2.0

Laguna jeden wie ile zapasu jest w kablach do radia, tv czy wzmaka żeby gdzieś z tymi sterownikami uciec. Mniejsza bateria to nie jakiś wielki problem.

Edytowane przez griga-st

Opublikowano

wiem, tylko była rozkmina co z AKU, jakoś to upchali,ale jak narazie to troche paździerzem leci od tego. Muszą sie bardziej postarać.

Opublikowano
  • Autor

W A5 nadkole jest chyba pojemniejsze. Dlatego większe (ori?) aku się zmieściło.

Opublikowano

no właśnie dzisiaj sobie tak delikatnie looknąłem i co najwyżej weszły by tam 3 paluszki AA a nie akumulator. nie wiem jak w sedanie ale Avant licho :/

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Wszystkich,

Planuję zakup Audi A4 B8 ,niestety z tego co przeczytałem nie jest tak prosto założyć LPG do nowszych silników (tfsi itp)

Jaki silnik najlepiej znosi lpg ? który nie będzie sprawiał problemów ?

Opublikowano

Odpuść sobie B8 jak planujesz LPG.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odpuść sobie B8 jak planujesz LPG.

Kolego czy masz B8 z LPG?

Opublikowano

Nie mam.

Instalacje LPG do aut z bezpośrednim wtryskiem są cały czas zbyt drogie i zbyt skomplikowane.

Opublikowano

Rozmawiałem ostatnio z moim gazownikiem na temat 2.0 tfsi ( dla mnie melodia przyszłości ). On sam zrobił 3 takie samochody z czego jeden przejechał już ponad 50.000 km. Mówi, że robota do ogarnięcia u niego na przyzwoitych gratach to koszt ok. 4500-5000 zł. Sam jednak mówi, że interes średnio opłacalny, żeby całość się zwróciła trzeba dużo jeździć, na każde 100 km auto pali też ok. 3-4 litrów benzyny. Jeżeli chodzi o ceny całej instalacji, to sam twierdzi, że jeszcze przez jakiś czas utrzyma się na obecnym poziomie.

Wniosek, jeżeli naprawdę dużo się jeździ temat warty ogarnięcia.

Edytowane przez impackt

Opublikowano

Nie w temacie ten gazownik, tu wszyscy piszą o next genie a Ty i Twój gazownik mówicie o dotrysku

Edytowane przez ganjaq