maf10 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Witam, mam zamiar na dniach przyciemnic tylną szybę oraz tylne boczne folią firmy 3MMam zamiar wybrać folię tą najciemniejszą (bodajże LX-05) - 90%Moje pytanie - co sądzicie o takiej operacji ? audice mam w sedanie - kolor czarny.jak to wygląda od środka, jaka jest widoczność jeżeli patrze w tylne lusterko ktore jest umieszczone nad kokpitem. ? Czy podczas cofania np gdy się obrócę to będzie problem z widocznością ? i tak samo jak to wygląda w nocy.Proszę o odpowiedz i dziekuję z góry. Pozdrawiam
piotrsob1 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Będzie jak w ciężarówce W nawigacji do tyłu pomocne pozostaną praktycznie tylko lusterka zewnętrzne Jak Ci to nie wystarczy to inwestuj od razu w kamerę cofania
Toskańczyk Opublikowano 1 Czerwca 2016 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Ja mam w Avancie przyciemnione szyby, niby najciemniejszą folią i w dzień nie ma żadnego problemu z widocznością od środka a od zewnątrz nic nie widać w aucie natomiast wieczorem z parkowaniem jest dużo gorzej nic nie widać ale za to nikt Cię nie będzie oślepiał z tyłu światłami
maf10 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2016 Aha no to juz mniej wiecej wiem na czym stoję własnie sie zastanawiałem, bo z zewnątrz nic nie widać w aucie przez przyciemnioną szybę, a z wewnątrz juz wiecej widzimy na zewnątrz Chyba się zdecyduję jednak, jakoś to będzie
Toskańczyk Opublikowano 1 Czerwca 2016 Opublikowano 1 Czerwca 2016 I oczywiście z przyciemnionymi szybami auto wygląda lepiej ale u mnie jest też świetnym rozwiązaniem dla podróżowania z dzieckiem
maf10 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2016 no dokladnie w tym celu chce przyciemnić szyby - aby autko lepiej sie prezentowało Powoli zaczynamy coś "modzić" Dziękuję za info
Fenrir Opublikowano 5 Czerwca 2016 Opublikowano 5 Czerwca 2016 A nie wolisz dać folii o odrobinę mniejszym stopniu przyciemnienia? Jak przyciemniony jest sam tył maksymalnie to bardzo kontrastuje z przodem. Ja mam tył średnio przyciemniony, i zastanawiam się czy nie przyciemnić też trochę przodu bo i tak wkurza mnie różnica między przodem a tyłem.
_quattro_ Opublikowano 5 Czerwca 2016 Opublikowano 5 Czerwca 2016 zastanawiam się czy nie przyciemnić też trochę przodu Do pierwszej kontroli drogówki
Tobike Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Przepuszczalność przednich szyb musi być nie mniejsza niż 70% czyli około 30% procent można przyciemnić.
lapidem Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Przepuszczalność przednich szyb musi być nie mniejsza niż 70% czyli około 30% procent można przyciemnić. z tym że fabrycznie sa juz troszkę przyciemnione - więc każde przyciemnienie przekroczy granicę i dowód leci...
Fenrir Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 W wielu przypadkach można stracić dowód ale różnie to bywa. 1.5 roku jeździłem z blachą za szybą aż trafiłem na takich którym to mocno nie pasowało. Do hidów nikt się nigdy nie czepił, coś tam by się jeszcze znalazło. Przednie szyby na pewno przyciemniał bym w miarę rozsądnie. Znam osoby które mają mocno przyciemnione i nigdy nie mieli problemów.
Rekomendowane odpowiedzi