Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przycinanie przy odpaleniu BKN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam często w moim audi pojawia się dziwne przyciecie przy odpaleniu już niemam pojęcia co to może być cały rozrzad wymieniony na nowy rozrusznik też 2 miesiące temu robiony , logi sprawdzone z wtryskami wszystko dobrze sprawdzone przez bd mechanika .co to może być jakieś pomysły?

Opublikowano

typowe objawy wtrysków, jesteś pewien, że nie leją? wymieniane były kiedyś? logi nie zawsze dają 100% info czy Ci zaraz któryś nie wypali dziury w tłoku

Opublikowano

Logi na vcds nie daja nawet 5% pewności. Jeżeli przycina przy odpalaniu na 100% wtryski do wymiany, a przynajmniej na stół do sprawdzenia ile przelewa zanim będzie dziura w tłoku i kilka tysięcy zł w plecy.

Opublikowano

Witam często w moim audi pojawia się dziwne przyciecie przy odpaleniu już niemam pojęcia co to może być cały rozrzad wymieniony na nowy rozrusznik też 2 miesiące temu robiony , logi sprawdzone z wtryskami wszystko dobrze sprawdzone przez bd mechanika .co to może być jakieś pomysły?

Poprzedni właściciel też robił rozrusznik, "przycinało" przy odpalaniu ale nie dawało mi to spokoju, oddałem w inne miejsce rozrusznik, wymienili tylko albo i aż elektromagnes i problem znikł, jak masz ogarniętego mechanika to niech podłączy VAGa i w odpowiednim miejscu sprawdzi jakie obroty ma rozrusznik w pierwszej fazie kręcenia, u mnie było 120 obrotów gdzie po 3 sekundach było już 220 i tak ma być od samego startu.

Dlaczego poprzednicy nie wymienili elektromagnesu? bo wyglądał na dobry :wink:

Edytowane przez Pucek

Opublikowano
  • Autor

Właśnie pojadę jeszcze do mechanika bo miałem regerenowany cały rozrusznik z bendix sem i wszystkim . W sumie mam jeszcze gwarancję na tamtą naprawę.

Opublikowano

a takim pier.....

Logi na vcds nie daja nawet 5% pewności

się nie przejmuj.

Nawet ASO w ramach akcji serwisowej bądź wymiany na żądanie bierze pod uwagę tylko i wyłącznie odczyty z ECU.

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano

Nawet ASO łał coż za wyznacznik, no trudno żeby mieli stół probierczy.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mógł byś powiedzieć w którym bloku pomiarowym znaleźć można taką informację odnośnie obrotów rozrusznika? Przeszukałem chyba cały opis bloków i nie moge znaleźć.

Edytowane przez tomastbg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No i jak mlody10 akcja rozrusznik przyniosła zamierzone efekty? :eusathink:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Narazie jestem za granicą auto stoi u kolegi Galetto sprawdza cała elektryke i logi . W sumie te przycinanie zniknęło teraz bardzo rzadko się pojawia zobaczymy po logach jak coś dam znac .

Witajcie niestety okazało się że wtryski do wymiany bo niestety nie da się regenerowac.Przycinanie zniknęło a wogole po wymianie samochód jakby dostał z 50 km więcej. W niedlugim czasie auto będzie na sprzedaż jak coś będzie temat z zdjęciami. Pozdro

Opublikowano

a takim pier.....

Logi na vcds nie daja nawet 5% pewności

się nie przejmuj.

Nawet ASO w ramach akcji serwisowej bądź wymiany na żądanie bierze pod uwagę tylko i wyłącznie odczyty z ECU.

No i to pierdolenie spowodowało, że to były wtryski i je wymienił i auto jeździ.

Logi na vcds nie daja nawet 5% pewności. Jeżeli przycina przy odpalaniu na 100% wtryski do wymiany, a przynajmniej na stół do sprawdzenia ile przelewa zanim będzie dziura w tłoku i kilka tysięcy zł w plecy.

a to będę powtarzał do znudzenia

Edytowane przez bosniak_sg

Opublikowano

Dobrze Mlody10, że dałeś się przekonać co do wymiany wtryskiwaczy, ale co jest powodem zmiany auta?

Opublikowano
  • Autor

Auto samo w sobie jest w bardzo dobrym stanie wtryski i rozrzad kompletny zrobiony . Ale szukam coś większego bo już się nie mieszcze z rzeczami jak wyjeżdżam do Niemiec.

Opublikowano

Mogę powiedzieć, że rozumiem, bo sam jeżdżę do DE, ale daję radę pomimo sedana :)

Opublikowano
  • Autor

No tylko ja nie jeżdżę sam hehe

Opublikowano

No i to pierdolenie spowodowało, że to były wtryski i je wymienił i auto jeździ.
masz magiczną kulę czy odczyty sprawdzałeś telepatycznie ?

Nie pierwszy któremu ciasno w b7.

Opublikowano

masz magiczną kulę czy odczyty sprawdzałeś telepatycznie ?

Nie pierwszy któremu ciasno w b7.

Odczyty to sobie muzgu sprawdź, bo coś nie halo z nimi, sprawdzałem w magicznej kuli.

Dobrze że chłopak podszedł do tego racjonalnie, a nie czytał twoich wypocin bo by dzisiaj z Holandii co najwyżej mógł się z Mikołajem na sankach zabrać a nie swoim samochodem.

Jak pisałem vcds nie nadaje się do sprawdzania parametrów wtryskiwaczy, nawet nie na oko, bo na oko to wiadomo. Średnio w BMW INPA się do tego nadaje, ale przynajmniej wiadomo któremu się przyjrzeć i jeszcze najlepiej w MB SD się nadaje. Nie będę się powtarzał, ale w audi jak piezoelektryczne i mamy któreś objawy z wielokrotnie powtarzanych to wtryski out i na stół probierczy, a potem wymiana na nowe bo się ich NIE DA regenerować.

Edytowane przez bosniak_sg

Opublikowano

W temacie nie ma żądnych informacji na temat stanu i diagnostyki wtrysków. Nie masz bladego pojęcia w jaki sposób zostały zdiagnozowane a może właśnie poprzez odczyt z czujników. Chłopie jest nowy rok, pierwszy stycznia a ty już jakieś pyle łykasz. Wyluzuj i MINIMUM KULTURY, z bucem i chamem nikt nie będzie rozmawiał.

Wątpliwa diagnostyka na stołach była już przerabiana, sprawdzanie a potem wymienianie to strata pieniędzy o czym też pisano wielokrotnie.

Opublikowano

A ten dalej swoje, no coz z głupimi się nie nagada.

To tak jakbyś zachorował i nie szedł do lekarza tylko z Internetu się leczyl. No tak lecz się człowieku.

Opublikowano

975c59692943cb30e51f293bf087a528.jpg