Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

NIESPOTYKANY AFF.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie. Ma ktos z was silnik 1,9 AFF

TDI /Di? Co powiecie o tym silniku? Przeglądam forum i nic niema o tej jednostce. Niewiem czy to tak rzadki silnik czy co? Ps. Wiem ze to zamulacz : ) jestem szczesliwym posiadaczem od 3dni hehe

Opublikowano

Zawsze jest takie cos jak wyszukiwarka w necie i tam masz pieknie opisane ze to silnik TDI o mocy 75KM. Na pompie wtryskowej.

Czyli bez szalu.

A żadko spotykana bo bardzo duzy niewypal i dlatego prawie go na swiecie nie ma. 75 km to jakies nieporozumienie. SDI mialo 68KM bez turba i bez problemow z nim zwiazanych. Dlatego wiecej lata SDI niz tego dziwactwa AFF.

Pozdro

Edytowane przez Zimny Chirurg 2

Opublikowano
  • Autor

Jaki to jest silnik to ja wiem.. Od 1Z 90km rozni sie mapa silnika, a tego jest z koleji wch#j. Wiec skad to stwierdzenie ze to taki kibel??

Opublikowano

Żaden kibel po prostu rzadko spotykana jednostka. Pewnie niesamowicie bezawaryjna :)

Opublikowano
  • Autor

Wtryski od AFN i mapa i bd śmigal. Nawet teraz do normalnej jazdy wystarcza.

Opublikowano

Zawsze jest takie cos jak wyszukiwarka w necie i tam masz pieknie opisane ze to silnik TDI o mocy 75KM. Na pompie wtryskowej.

Czyli bez szalu.

A żadko spotykana bo bardzo duzy niewypal i dlatego prawie go na swiecie nie ma. 75 km to jakies nieporozumienie. SDI mialo 68KM bez turba i bez problemow z nim zwiazanych. Dlatego wiecej lata SDI niz tego dziwactwa AFF.

Pozdro

A ma to zmienną geometrie ten AFF?
Opublikowano
  • Autor

Nie ma. Silnik ogulnie wyglada jak np 1z 90km. Różni sie mapą silnika. Z tego co czytałem i mówił gość od którego kupiłem ten samochód to jest on zdławiony ze wzgłedu na to że w Belgii z kad pochodzi mój egzeplarz jak i wiekszość AFF wysokość składek ubezpieczenia uzależniona jest od mocy silnika a nie od jego pojemności. Mogę się mylić ale układa sie to w całość.

Opublikowano

Tak z ciekawości zrób zdjęcie komory silnika bez osłony :)

Opublikowano

Czyli bez szalu.

Pozdro

Jak widać to turbo jest WG, więc bezobsługowa i nie ma z nią raczej problemów.

Wydaje mi się że po zmianie ecu z 1Z, ewentualnie dorzucić ICka to już byłoby czym jezdzić :)

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Może zadam glupie pyt ale coto ICka? Hehe

Opublikowano

Może zadam glupie pyt ale coto ICka? Hehe

Intercooler- chłodnica powietrza doładowanego.

Opublikowano

Belgijskie 2.4v6 też ma okrojone konie do 136 km a silnik taki sam jak 165 km

Opublikowano
  • Autor

Ale ten samochód ma intercooler hehe. Stojąc przodem do auta po prawej stronie taki prostokątny. W afn mialem taki sam.