pisky Opublikowano 4 Grudnia 2008 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Witam, Jak wielu z nas mam problem z obrotami, probowalem juz prawie wszystkiego i to jest ostatnia nadzieja. Zastanawialem sie gdzie znajduje sie ten czujnik i czy mozna gosamemu wymienic. Serdeczne dzieki za pomoc. Pozdrawiam, Pisky
spetsnaz Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Witam, Jak wielu z nas mam problem z obrotami, probowalem juz prawie wszystkiego i to jest ostatnia nadzieja. Zastanawialem sie gdzie znajduje sie ten czujnik i czy mozna gosamemu wymienic. Serdeczne dzieki za pomoc. Pozdrawiam, Pisky Czujnik temperatury czego??
Sztomel Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 znajduje się w króćcu wodnym wychodzącym z głowicy z tyłu silnika od strony przegrody czołowej oddzielającej komorę silnika od kabiny, jest to czujnik podwójny zielony 4-ro pinowy o oznaczeniu 059 919 501 A, można go wyjąć po uprzednim wyjęciu zawleczki sprężystej, gdyby zaszła konieczność jego wymiany to należy też pamiętać aby wymienić oring uszczelniający na nowy; przed wymianą dobrze jest spuścić płyn z układu chłodzenia lub dokonać szybkiej podmiany miejscami tych czujników to dużo płynu nie stracisz. oczywiście można samemu ten czujnik wymienić bez problemu.
pisky Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2008 serdeczne dzieki Sztomel, szkoda ze nie pomyslalem o tym wczesniej gdy zmienialem plyn chlodniczy. mam nadzieje ze sam dam sobie z tym rade. pzd.
Rekomendowane odpowiedzi