Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Wibracje silnika przy 1800-2000 tyś. obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To znów ja ;( juz po prostu nie mam siły do tego auta.Odebrałem dziś auto po wymianie kola dwunawowego i bylem cały zadowolony ze w końcu auto zacznie jeździć tak jak powinno.......nic z tych rzeczy wibracje dalej zostały a ja juz nie mam pomysłów :wallbash:

silnik dostaje mocnych wibracji przy 1800 obr. jak stoimy na luzie i ok 2000 tys jak jest na 4 , 5, 6 biegu.Wibracje sa na tyle mocne ze ma sie wrzenie jak by cos mocno bilo lub było zwichrowane bo trzesie sie cala buda na boki , lewarek biegów i czuć to nawet na fotelach ( to na postoju ) a w czasie jazdy wrażenie jest takie jak by byle jajowate kola.Wciska sprzęgło i auto sunie bez wibracji.

Macie jakieś pomysły bo mnie juz zaczyna brakować.Blok silnika jest nowy razem z całym tym ustrojstwem walkow wyważających , głowica nowa kompletna , turbo nowe , kolo dwumasowe nowe.Jedyne co zostało ze starego silnika to osprzęt i PD.Może to te pompowtrzyskiwacze ale co ona by mialy do takich wibracji? czytam tu tez o jakiś ich korekcjach ale nie wiem co to jest i jak to sie robi?

Jak macie jakieś sugestie to błagam piszczcie bo jestem normalnie zrozpaczony ;([br]Dopisany: 05 Grudzień 2008, 18:51_________________________________________________cos gdzieś właśnie slyszalem ze lubialy sie krzywic tez kola pasowe ale nie wiem czy to jest prawda ? slyszal ktoś kiedyś o tym ?

Opublikowano

to są pompowtryski ....koleś z forum miał to samo wymienił i jest rewelka(bujanie na postaoju minimalnie pozostało ten typ tak ma) ale jazda bez żadnych przerywań i wibracji...

wcześniej sprawdź szczelność PD ....

wysłał mi PW więc sprawdze i napisze Ci na PW kto to był bo teraz nnie pamiętam :cool1:

Opublikowano

To znów ja ;( juz po prostu nie mam siły do tego auta.Odebrałem dziś auto po wymianie kola dwunawowego i bylem cały zadowolony ze w końcu auto zacznie jeździć tak jak powinno.......nic z tych rzeczy wibracje dalej zostały a ja juz nie mam pomysłów :wallbash:

silnik dostaje mocnych wibracji przy 1800 obr. jak stoimy na luzie i ok 2000 tys jak jest na 4 , 5, 6 biegu.Wibracje sa na tyle mocne ze ma sie wrzenie jak by cos mocno bilo lub było zwichrowane bo trzesie sie cala buda na boki , lewarek biegów i czuć to nawet na fotelach ( to na postoju ) a w czasie jazdy wrażenie jest takie jak by byle jajowate kola.Wciska sprzęgło i auto sunie bez wibracji.

Macie jakieś pomysły bo mnie juz zaczyna brakować.Blok silnika jest nowy razem z całym tym ustrojstwem walkow wyważających , głowica nowa kompletna , turbo nowe , kolo dwumasowe nowe.Jedyne co zostało ze starego silnika to osprzęt i PD.Może to te pompowtrzyskiwacze ale co ona by mialy do takich wibracji? czytam tu tez o jakiś ich korekcjach ale nie wiem co to jest i jak to sie robi?

Jak macie jakieś sugestie to błagam piszczcie bo jestem normalnie zrozpaczony ;([br]Dopisany: 05 Grudzień 2008, 18:51_________________________________________________cos gdzieś właśnie slyszalem ze lubialy sie krzywic tez kola pasowe ale nie wiem czy to jest prawda ? slyszal ktoś kiedyś o tym ?

Jak wyciagną Ci pompowtryski niech sprawdza ci uszczelniacze na korpusie. Jak będą wywalone to mogą dziać się dziwne rzeczy. Ja tez obstawiam za walniętą conajmniej jedna pompką. Włącz klimę i zaobserwuj czy jest tak samo.

Opublikowano

ten człowiek to Smite wymienił wszystkie wtryski i napisał że jest cacy....napisz do niego na PW na pewno coś więcej Ci opowie :wink4:

Opublikowano
  • Autor
Włącz klimę i zaobserwuj czy jest tak samo.

a co ona ma do PD ?

Opublikowano

ktoś już opisywał to powiązanie z klimą że jak jest włączona na maxa to wibracje ustają czy coś takiego.....to właśnie smite ktos tak napisal ....

Opublikowano
  • Autor

Drodzy koledzy a mozecie mi pwiedziec jak sie sprawdza te PD i jak to moga zrobic w ASO ?[br]Dopisany: 05 Grudzień 2008, 22:32_________________________________________________czytalem tez watek Smite i wiem ze u niego rpzerywalo u mnie nic nie przerywa podczas przyspieszania sa tylko te nieszczesne wibracje.......

Opublikowano

to nie wiem czy wtryski są odpowiedzialne za Twoje wibracje ...koniecznie sprawdź jednak szczelność i same wtryski....

Opublikowano
  • Autor

A wiecie moze jak oni sprawdzajate wtryski ?

Opublikowano

uszczelniaczy nie sprawdzisz bo po wyjęciu PD i tak się zmienia na nowe a PD sprawdzasz w grupie 013 z tego co wiem od kolegi z forum :mysli:

uderz z tym do Musashiego na PW :)

Opublikowano

Jak wyciagną Ci pompowtryski niech sprawdza ci uszczelniacze na korpusie. Jak będą wywalone to mogą dziać się dziwne rzeczy. Ja tez obstawiam za walniętą conajmniej jedna pompką. Włącz klimę i zaobserwuj czy jest tak samo.

uszczelniacze wymienia sie kazdorazowo przy demontazu PD.

mozna sprawdzic konektory PD, czy nie sa luzne. ew. je delikatnie podociskac

byc moze to problem z walkami wyrownazajacymi, one sa odpowiedzialne za eliminacje wibracji :mysli:

Opublikowano
  • Autor

ok. a czy ktos w tami razie moze mi powiedziec co obejmuje wg. ASO shortblock ? bo dla mnie jest to blok z walem korbami i tlokami ( to jest nr czesci 03G 100 103 KX - czy da sie to sprawdzic co on obejmuje i czy obejmuje tez ten uklad walkow ? )

Mam tez cos co jest opisane jako miska olejowa ale nie weim czy ona obejmuje uklad tych walkow ?

Opublikowano

Witam

Przejechałem z 5 tys od wymiany PD jak na razie wszystko ok z jazda ale na jałowym ciągle są delikatne wahania czasem. Jadę jutro na wymianę oleju i sprawdzenie dlaczego napinacz alternatowa skacze. na pewno nie jest to wina łożyska alternatora. Mam nadzieje ze to ma co wspólnego z tym bujaniem na jałowym. W czasie jazdy nie ma żadnych wibracji u mnie.

Pozdrawiam

Opublikowano

może te wibracje to nic zlego skoro wszyscy je mamy i nic się nie dzieje....cieszę się Smite że śmigasz z uśmiechem bez szarpań żadnych :good:

Opublikowano
  • Autor

Nie no tak zdecydowanie nir powinno byc :no:

Opublikowano

Nie no tak zdecydowanie nie powinno byc :no:

U mnie czegoś takiego niema, bujanie też ustało od kiedy V-power tankuje i silnik zdecydowanie ciszej chodzi.

Opublikowano

ja tankuje V power i świetnie się jeździ ale minimalne bujanie czuje ....lecz już się przyzwyczaiłem :naughty:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dokladnie tak po zatankowaniu V power buja minimalnie do zaakceptowania. Gorzej, bo mi ostatnio pzerywa od 2,8 do 3,0 tys, a nastepnie od 3,2.Jak przerywa to go gasze na 10minut i czasem przechodzi. Pojechalem do mechanika a tu wszystko gra :gwizdanie:, musze wyczekac moment az znowu zacznie.Pozdrawiam wszystkich.

Opublikowano

jezli silnika nie wyrywa z poduch, skoro zuzycie paliwa w normie, przyspieszenia sa w normie a pomiar korekcji nie wykazuje koszmarnych odchylow nie staralbym sie walczyc z wiatrakami

Opublikowano

Masz racje Kolego. Gdyby te objawy wystepowaly raz w miesiacu to dal bym sobie spokoj, ale czasem jest to uciazliwe np.od 140km/h nawet przy rownej jezdzie zdarza sie takie szarpanie, ze musze zwolnic, bo nie idzie jechac