izol84 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Witam.taka sytuacja jak w tytule mnie dziś spotkała.zablokowalo tylne kola i ani rusz.zostalem stac przed przejsciem dla pieszych.jak sie po chwili okazalo po hamowaniu nie odbił pedal hamulców i mosialem go pociągnąć recznie-wtedy puściły. Dodam jeszcze ze tarcze i klocki są nowe. Ktoś jakieś teorie. Z góry dziękuję. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
veron Opublikowano 20 Czerwca 2016 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Do przejrzenia zaciski na każdym kole. Mogło złapać na prowadnicach, na jarzmie, korozja na tłoczku hamulcowym.
izol84 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zapomnialem dodac ze ostatnio zaciagnolem chyba zbyt mocno reczny i hamulce tez nie chcialy poscic.podjade do mojego mechanika i niech posprawdza to co napisales Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
veron Opublikowano 22 Czerwca 2016 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Udało się naprawić, ustalić co było przyczyną?
izol84 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2016 (edytowane) Veron nic to nie dało.nadal hamulce sie blokuja.rozebrane,poczyszczone,nowy płyn.jutro powinna wpasc nowa pompa hamulcowa to zobaczymy.jak nie pompa serwo. Zamowione serwo i pompa.dam zac jak bedzie ok Kupilem używane serwo i okazało sie niesprawne.pojechalem kupic nowe i jest dobrze. Edytowane 24 Czerwca 2016 przez izol84
martin0485 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Jak rozumiem blokowało Ci hamulce i po wymianie serwa jest ok? Wie ktoś czy serwo z b7 2.0 tdi pasuje do b6 1.9?
Rekomendowane odpowiedzi