xork Opublikowano 24 Czerwca 2016 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Cześć, mam pytanie: Czy istnieje jakiś uniwersalny interfejs do diagnostyki,taki który nie ograniczałby się do pojazdów jednego producenta i jednocześnie oferował w miarę autentyczne wyniki? (jeśli było pyt. to delete ,a ja gapa)
marcinwhite Opublikowano 24 Czerwca 2016 Opublikowano 24 Czerwca 2016 (edytowane) Do odczytu/kasowania błędów używam małego draństwa opartego o ELM327: http://www.ebay.co.uk/itm/252336545430 Bez problemu czytałem nim błędy z Audi i Opolu przy pomocy aplikacji Torque na Androida. Raz tylko nie mógł odczytać mi błędów z Insigni (a były i to kilka) znajomego i musiałem sięgnąć po dedykowany interfejs. Ale nie drążyłem tematu dlaczego nic nie znajdował. Może to wina samego ECU samochodu bo żadna kontrolka o błędach się nie świeciła w aucie, a błędy wracaly po skanowaniu. Poza tym pozwala na monitorowanie różnych parterowy jak temperatury, obroty, prędkość, doładowanie czy wykonywać pomiary przyspieszeń. Znaczy aplikacja Torque to potrafi via Nexus6@Tapatalk Edytowane 24 Czerwca 2016 przez marcinwhite
Robero321 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Opublikowano 25 Czerwca 2016 ELM327 nadaje się do zabawy anie do pracy Tą pierdółką możesz co najwyżej sprawdzić błędy w silniku i je skasować albo podejrzeć niektóre parametry. Do większość sterowników tym nie wejdziesz jak i nie zrobisz adaptacji, kodowania itp... To bardzo ale to bardzo ograniczone urządzenie...
marcinwhite Opublikowano 25 Czerwca 2016 Opublikowano 25 Czerwca 2016 No to o tym właśnie napisałem, że nadaje się do cxytania/kasowania błędów tylko i dla mnie na szybko łatwiej go użyć niż targach laptopa i cały sprzęt via Nexus6@Tapatalk
xork Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2016 Pytam bo ostatnio w rodzinie jest zapotrzebowanie na odczyty (jakaś zaraza awarii)i nie wszyscy Vagami jeżdzą. Czy prawdą jest że do KIA z 2005 można by podłączyć sie HeXem tylko użyć emulatora HiScana, bo przeleciałem pobieżnie jakieś forum Kia i ktoś pisał że do wcześniejszych można użyć naszych KKL tylko piny pozamieniać,a późniejsze idą bez problemu...nie chce uwalić Hexa a tym bardziej Ecu więc pytam sprawdzone towarzystwo. Pozdrawiam
nYgus9928 Opublikowano 11 Lipca 2016 Opublikowano 11 Lipca 2016 Znajomy ma jakiś taki multi ale mówił ze 1k zl ponad
Rekomendowane odpowiedzi