Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHL] Moja od dziś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie jest to najlepsze rozwiazanie konstrukcyjne-laczenie takiej''mocy''-rzedu 100 koni z masa calkowita 1730 kg,

1730? :blink: w wikipedii pisze ze 1200 do 1540... ja kiedys patrzałem w dowód i tam pisało 1250...

info zaczerpniete z AKPolska http://www.audiklub.org/dane/a4/b5/a4_1.6.html

-1170 masa wlasna,teraz dodaj wszystkie plyny,paliwo,pasazerow i bagaznik-zaladuj chocby dla kazdego po sredniej torbie podroznej z rzeczami,ktore zabiera sie w podroz,a zobaczysz,ze uzbiera sie... :wink4:[br]Dopisany: 09 Grudzień 2008, 23:40_________________________________________________...aczkolwiek nigdy nie sprawdzalem,ile wejdzie na maxa-5 doroslych osob,sredniej budowy ciala i wagi ok 70 kg(razem 350kg)plus pelny bak 62 litry (mniej wiecej tyle samo w kg),kazdy torba podrozna w ktorej ok 15kg roznego rodzaju rzeczy(sugeruje sie tym,ile kg mozna wziac ze soba do samolotu-srednio 15kg-razem kolejne 75 kg)-to juz prawie 490 kg plus olej silnikowy,olej w skrzyni,woda w chlodnicy,spryskiwacze-powiedzmy kolejne 10 kg-chyba wychodzi podobnie :wink4:

Opublikowano
mialem stozek w 1,6-fakt,fajnie mruczy,ale mocy,to raczej nie odczuje po tym zabiegu-predzej jakis wstrzyk nitro

Dając coś takiego http://www.allegro.pl/item503704811_komplet_dolot_k_n_audi_a4_z_kwasowki_super.html -kolegi z forum Pamiętając że stożek żeby coś dał musi mięc dopływ zimnego powietrza bo inaczej możesz nawet stracić pare koników tak drogocennych w AHL. Do tego kat(który jeszcze sprzedasz za 200pln) i możesz dodać do stadka z 15km. W tą podstawę nie ma co więcej inwestoać bo to strata pieniędzy

Opublikowano

15 koni przez założenie stożka i wycięcie kata???????? :confused4: Będzie tylko więcej hałasu...

Opublikowano

Elegancka a4 :D szukalem identycznej i jednego co ci zazdroszcze to kolorku :naughty: bo takiego wlasnie szukalem ale sie niestety nie udalo i jest grafitowy matalic :) Zapraszam do mojego temaciku do obejrzenia :wink4:

Opublikowano
15 koni przez założenie stożka i wycięcie kata???????? Będzie tylko więcej hałasu...

Troche głośniej będzie ale to dla niektórych jest na +( mi się to podobało w mojej exhondzie)No z dobrym dolotem i odgrodzeniem stożka od ciepłego silnika w hondzie można było liczyć na przyrost w granicach 10% mocy. A jak wspawasz mniejszą lub większą rurkę zamiast kata to zaburzysz przepływ spalin i też nawet stracisz. W hondzie 1.5 wycięcie kata(4km) i stożek bez odgradzania(8km)tak więc z 12-15km całkiem realne

Opublikowano

i możesz dodać do stadka z 15km.

...no to ja wobec tego mam pytanie,czy ktos wstawienie stozka-nawet najlepszego i wyciecie kata-mierzyl to na jakiejs hamowni-,bo mialem 1,6 AHL i zalozony stozek,byl odgrodzony i odizolowany,z zapewnionym doplywem zimnego powietrza,kata nie wycinalem,ale wiem,ze obecnosc stozka w tym silniku,jesli daje jakis efekt,to tylko dzwiekowy,bo mocy tych kilku kucykow(mysle,ze rzedu 5 max)normalny uzytkownik- nie odczuje :confused4:

Opublikowano

Kolego piszę jak to było w hondzie nie wiem jak to wygląda w audi AHL. Na HTP ktoś robił testy stożków, na silniku d15b7(101ps) i zyskał 8 km.Kat jak nigdy nie był wymieniany to po 200tyś też strasznie muli autko.

Opublikowano

Bartek,zle mnie zrozumiales-ja wiem,ze cos tam stozek doda,ja twierdze,ze jest to przyrost nieodczuwalny dla normalnego uzytkowania,bo wrazenie przrostu mocy 5 km,mozna porownac z jazda z delikatnej gorki-niby wydaje sie,ze jest plasko,a auto kozystajac z prawa fizyki,szybciej sie zbiera...takie jest moje zdanie na temat stozka w takim silniku i aucie o tej masie :wink4:

Opublikowano

Ok tu się z tobą zgodzę że przy tej masie to będzie raczej nieodczuwalny przyrost mocy, ale nic wiecej w ten motor bym nie inwestował. Spoko domjenick

Opublikowano

absolutnie żadnego gazu!!!nie kalecz audiczki.i jeszcze jakas fajna kiera by się przydała:)

Opublikowano

Ja też na plus za kolorek taki jak mój!!! :wink4: