kamil588 Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 Witam, moim problemem jest blokujący się kluczyk w stacyjce, a mianowicie: wkładam kluczyk bez problemów ale kiedy chce go przekręcić to się blokuje i nie idzie go przekręcić na żadną pozycje. Trzeba wtedy albo energicznie wcisnąć kluczyk jednocześnie przekręcając, albo szybko ruszać nim na boki wtedy po chwili się odblokowuje. Pierwsze o czym pomyślałem to kostka, więc dziś ją wymieniłem ale problem nadal jest. Stara kostka nie miała żadnych oznak zniszczenia. W czym szukać przyczyn panowie i panie?
quadral20004 Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 po co kostke??!! kostka to styki,jakby byla walnieta to nie odpalalby .wkladka do wymiany
kamil588 Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) Ktoś mi zasugerował że to może być kostka więc postanowiłem sprawdzić. Szkoda że przed wymianą nie napisałem tego posta Ale wracając do tematu.. idzie dostać nową wkładkę czy tylko używki? i jak ktoś ma doświadczenie z wymianą wkładki może mógłby wspomóc radą jak sie za to zabrać, może jakieś foto poradniki są w necie? no i czy wystarczy wymienić stacyjke czy trzeba bedzie jakoś kodować kluczyki? Edytowane 5 Lipca 2016 przez kamil588
tfk83 Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 Kolego mam wyciągniętą kolumnę kierownicza , zrobię ci jutro fotki jak się dostać do stacyjki
tfk83 Opublikowano 7 Lipca 2016 Opublikowano 7 Lipca 2016 Kolego tu masz filmik jak wyciągnąć wkład stacyjki .Żeby dostać się do stacyjki musisz zdjąć osłonę kierownicy ( 2 śruby na krzyżak od dołu po bokach i jedna na imbus od regulacji kolumny ).
Rekomendowane odpowiedzi