simon__75 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Witam. W czasie ostatnich mrozów zauważyłem dziwne jak dla mnie zjawisko w moim autku :/ Wracając do domu w środku nocy w czasie gdy koła traciły przyczepność i zaczynał działać ESP zaczęły mi przygasać przednie światła... :/ Kiedy ESP przestawał świecić/działać światła zaczynały świecić tak jak powinny. Przy kazdym zadziałaniu ESP przygasaja światła. W dzień jest to nie zauważalne...natomiast w nocy ewidentnie to widać. Kolejnym problemem jest brak możliwości wymiany postojowych żarówek na diodowe :/ Jakieś trzy dni temu chciałem założyć diody zamiast zwykłych żarówek....i psikus :/ włożyłem...włączyłem postojowe....i moim oczom ukazały sie śliczniutkie stroboskopy :/ pojechałem reklamować diody (jak to koleś powiedział: sa to diody panelowe z którymi nigdy dotąd nie miał kłopotów...) wymienił mi je oczywiście na nowe za założeniem ze kolejnej wymiany nie bedzie. Stwierdził ze mam coś w instalacji pomieszane :/ Pytanie tylko co, jak i gdzie :/ ?? Ma ktoś na to jakiś pomysł?? Może legulator napięcia ? jednak wydaje mi sie ze spełnia swoja funkcje w czasie odpalonego silnika....na zgaszonym calość prądu powinna isc chyba z aku ??? Pozdrawiam.
boberek Opublikowano 8 Grudnia 2008 Opublikowano 8 Grudnia 2008 ESP pobiera duzo prądu moze dlatego tak jest ja zobacze jak jest u mnie
simon__75 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2008 ESP pobiera duzo prądu moze dlatego tak jest ja zobacze jak jest u mnie To skąd problem z zarówkami diodowymi?? Koles w sklepie twierdzi ze mam za duze napięcie na wyjściu zarówek :/ Co jednoznacznie stawia pod znakiem zapytania "regulator" :/ Musze chyba najzwyklejsz w świecie miernik podłączyć zamiast zarówy ...
HiRide Opublikowano 8 Grudnia 2008 Opublikowano 8 Grudnia 2008 ESP pobiera duzo prądu moze dlatego tak jest ja zobacze jak jest u mnie To skąd problem z zarówkami diodowymi?? Koles w sklepie twierdzi ze mam za duze napięcie na wyjściu zarówek :/ Co jednoznacznie stawia pod znakiem zapytania "regulator" :/ Musze chyba najzwyklejsz w świecie miernik podłączyć zamiast zarówy ... nikt ci nie powiedzial a4 nie toleruje zadnych zrodel swiatla o niskim poborze energi???? poprostu wyskoczy blad na fisie a diody przez jakis czas beda migac.Jak chcesz miec diody zamiast postojowek zwyklych to zaloz zarowki kierunkowskazow dwuwłoknowe zeby swiecily razem z postojowkami i wtedy mozesz miec diody co do esp-u mnie tez minimalnie przygasaja xenony podczas jego dzialania ale ledwo to widac w poprzednim aucie kiedy zalaczal mi sie abs tez swiatla przygasaly
simon__75 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2008 ESP pobiera duzo prądu moze dlatego tak jest ja zobacze jak jest u mnie To skąd problem z zarówkami diodowymi?? Koles w sklepie twierdzi ze mam za duze napięcie na wyjściu zarówek :/ Co jednoznacznie stawia pod znakiem zapytania "regulator" :/ Musze chyba najzwyklejsz w świecie miernik podłączyć zamiast zarówy ... nikt ci nie powiedzial a4 nie toleruje zadnych zrodel swiatla o niskim poborze energi???? poprostu wyskoczy blad na fisie a diody przez jakis czas beda migac.Jak chcesz miec diody zamiast postojowek zwyklych to zaloz zarowki kierunkowskazow dwuwłoknowe zeby swiecily razem z postojowkami i wtedy mozesz miec diody co do esp-u mnie tez minimalnie przygasaja xenony podczas jego dzialania ale ledwo to widac w poprzednim aucie kiedy zalaczal mi sie abs tez swiatla przygasaly Nie nikt mi nie powiedział ze A4rki nie "lubią"/"tolerują" źródeł o niskim poborze prądu :/ Ciekawe jak maja mi kierunki świecic z postojówkami w momencie gdy założe dwuwłuknowe żarówki w kierunkach :/? NIe ma na to zadnego innego sposobu ?? PS.: faktycznie FIS wywala błąd przepalonych zarówek postojowych ...
phpiotr Opublikowano 8 Grudnia 2008 Opublikowano 8 Grudnia 2008 U mnie też lekko przygasają światła podczas działania ESP. Wygląda mi na to, że jest to normalne.
simon__75 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2008 No to powiem ze lakko mnie koledzy uspokoiliście. Myslalem ze cosik jest nie tak.Jednak jesli w innych audiczkach jest podobnie to chiba tak ma byc Co jednak nie zmienia faktu ze lipa jest z tymi diodami w postojowych :/
HiRide Opublikowano 9 Grudnia 2008 Opublikowano 9 Grudnia 2008 No to powiem ze lakko mnie koledzy uspokoiliście. Myslalem ze cosik jest nie tak.Jednak jesli w innych audiczkach jest podobnie to chiba tak ma byc Co jednak nie zmienia faktu ze lipa jest z tymi diodami w postojowych :/ poszukaj sobie tematow o diodach zamiast zwykych zarowek bo juz byla o tym mowa i jest to do zrobienia
siemian Opublikowano 12 Grudnia 2008 Opublikowano 12 Grudnia 2008 u mnie tez w b7 podczas działania ESP przygasają światła.. widać ten typ tak ma
simon__75 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2008 No wlasnie widze ze tan typ tak wlasnie musi miec :/ Szkoda gadac .. :/ autka za tyle PLNów :/
HiRide Opublikowano 14 Grudnia 2008 Opublikowano 14 Grudnia 2008 No wlasnie widze ze tan typ tak wlasnie musi miec :/ Szkoda gadac .. :/ autka za tyle PLNów :/ Dlaczego ci to przeszkadza?Wczesniej mialem lagune dwa ze mniej PLNów i bylo to samo
simon__75 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2008 Nie żeby mi to jakoś mega bardzo przeszkadzało. Jednak nie powiem zdeka dziwne jest to dla mnie... Mysle ze mozemy zamknąć temacik. Pozdrawiam.
mariusz314 Opublikowano 27 Lutego 2009 Opublikowano 27 Lutego 2009 Ja w mojej niuni a4 b5 mam to samo tzn przygasają światła gdy esp zadziała lub abs... myślałem że to jakiś błąd czegoś a jednak tak chyba jest...
Rekomendowane odpowiedzi