Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BPW] Jakie filtry i olej do DPF ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nieuchronnie zbliżam sie do wymiany oleju i wszystkich filtrów i mam z tego powodu pytanie do kolegów.

Chciałbym zakupić filtry firmy KNECHT i potrzebne mi są oznaczenia poszczególnych filtrów w celu ich zakupienia.

Patrzyłem w inter-carsie ale za bardzo nie wiem które wybrać bo jest dostępne kilka modeli i nie wiem który będzie pasował do mojego auta. Samochód Audi A4 B7 2005/06 silnik BPW 103kW/140KM. Olej mam zamiar zalać Castrol SLX Professional Powerflow VW Longlife III 5W-30 lub MOTUL SPECIFIC VW 507.00 i nasuwa się drugie pytanie którym olejem lepiej zalać???

Dziękuje za wszelkie odpowiedzi.:)

Opublikowano

505.01 :P

popros łukaszar :) to ci wszytskie graty załatwi i na spota przywiezie :P

Opublikowano

hmm ok

akurat motul spełnia chyba te normy :P

a 505.01 to do czego do traktora jest ??

to tez jest do PD

507.00 to jest LL

Opublikowano

Masz rację 505.01 jest do PD tylko nie o to mi chodziło

Z instrukcji Auta wynika że piorytetem jest bardziej DPF bo do PD już prawie każdy nowy olej spełnia

Napisali że tylko i wyłącznie 507.00

Opublikowano

no to lej motula :P i juz :P problem rozwiązany :P

Opublikowano

Ale oba oleje ktore kolega grzesiekk23 wymienil spelniaja te normy - servis leje tego castrola SLXIII i jezdzilem na nim i bral ok 400 ml oleju na 3 tys/km - w servisie mowili ze NORMALNE :gwizdanie:

Po przeczytaniu podwieszonego watku o olejach zakupilem u kolegi z forumdzik MOTUL 504.00/507.00 i zrobilem juz 6 tys km bez zadnej dolewki i mam ponad polowe stanu na bagnecie :good:

Opublikowano

grzesiekk23, olej Motul 504.00/507.00 oraz filtry Knechta i nie ma co tutaj kombinować :wink4::tongue4:

Opublikowano

To wiem ale potrzebne mi są numery oznaczeń tych filtrów żebym mógł odpowiednie zakupić pomoże ktoś ??

Puść mi VIN na PW - zaraz sprawdzę, a raczej potwierdzę i tutaj napiszę.

Opublikowano

Do DPF jeszcze Castrol Elixion

Opublikowano

Zgadza się tylko ten olej przeznaczony jest do silników diesla aut ciężarowych niskoobrotowych z długim okresem wymian sięgających 50tkm. Do mojego raczej odpada

Opublikowano

Motul 507.00 jest :good: Knecht :good: po kodzie silnika ...

Opublikowano

no to lej motula :P i juz :P problem rozwiązany :P

chcesz wyslac koledze DPF-a do krainy zuzytego zelastwa??????? :disgust:

tylko i wylacznie 507.00 przeciez wszystko jest wyjasnione w podwieszonym watku o olejach. http://www.a4-klub.pl/smf/all_tdi_jaki_olej_do_tdi-t15435.555.html

Opublikowano

tylko i wylacznie 507.00

Dokładnie i to napisałem parę postów wyżej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...