Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] Miejsce montażu radia CB w A4 B8 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

president DAKOTA

jedna z najlepszych na rynku jeśli musi być magnes

może droga, ale warta wydanych pieniędzy

Opublikowano

OK, dzięki :hi:

Opublikowano

konian ja tez się znawca nie nazywam ty masz większy staż niż ja i na pewno lepiej wiesz co i jak. Ja to przeczytałem i myślałem ze tak ma być ale się myliłem :embarrassed: .

Opublikowano

konian ja tez się znawca nie nazywam ty masz większy staż niż ja i na pewno lepiej wiesz co i jak. Ja to przeczytałem i myślałem ze tak ma być ale się myliłem :embarrassed: .

przepraszam jeśli Cię w jakiś sposób uraziłem, ale nie dziwie się że tak pomyślałeś po lekturze tego wątku.

a wracając do tematu:

Polecam montaż w schowku

Jest z tym trochę zabawy,ale warto bo nie rzuca się w oczy no i nie trzeba żadnych dziur wiercić (u mnie wszystko jest zamontowane w oryginalnych otworach).

Niestety radio trzeba przerobić, a dokładniej to mikrofon, ponieważ trzeba do niego włożyć głośnik (chyba że ktoś chce jeździć z otwartym schowkiem).

U mnie wygląda to tak:

16122008161wj2.th.jpg

niedługo postaram się stworzyć jakieś fotostory z montażu i umieszczę w dziale "Warsztat - Zrób to sam"

Opublikowano

Montaż pierwsza klasa :good::kox: .Szkoda ze ja tak nie mogę bo mam trochę duże radyjko herbi II :kwasny:

Opublikowano

no ładnie to wygląda :wink4: a jak jest poprowadzony kabel do anteny? :blink:

Opublikowano

Pod prawym słupkiem, podsufitką, przez osłonę zawiasu bagażnika na zewnątrz, więc nawet żadna uszczelka nie jest przygnieciona.

Opublikowano

jestem pod wrażeniem :good:

Opublikowano

A radio sam przerabiałeś :cool1:

Opublikowano

A radio sam przerabiałeś :cool1:

tak

Opublikowano
:shocked: :shocked: Żebyś mieszkał bliżej to byśmy coś pomyśleli u mnie z przerobieniem radyjka :gwizdanie:
Opublikowano

no cóż - kawałek drogi jest[br]Dopisany: 16 Grudzień 2008, 20:30_________________________________________________z takim założeniem i przerobieniem radyjka nie ma większego problemu tylko trzeba pokombinować :confused4:

Postaram się zrobić dokładny opis i wtedy każdy będzie mógł założyć sam, oczywiście jak będą problemy to pomogę.

Opublikowano
:kox::good:
Opublikowano

Pod prawym słupkiem, podsufitką, przez osłonę zawiasu bagażnika na zewnątrz, więc nawet żadna uszczelka nie jest przygnieciona.

ŁAŁAŁAŁIŁA!!!

Jutro spróbuję przyglądnąć się u siebie czy taki montażyk się uda.

Jeżeli mogę jeszcze dopytać o zasilanie.. skąd podciągałeś? Chodzi mi o elementy które demontowałeś przy tej operacji.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Na razie jest standard, czyli zapalniczka - oczywiście wpięte w kostkę.

Nie długo będzie z radia, czyli po wyjęciu kluczyka ze stacyjki radio się wyłączy.

W tym radyjku jest "szybka 19stka" więc nie bedzie problemu z każdorazowym przerzucaniem na kanał "drogowy"

Jeśli chodzi o demontaż elementów przy ciągnięciu kabla zasilania:

- schowek

- osłonka wokół gałki zmiany biegów

- zapalniczka

- można odkręcić śrubkę osłony panelu środkowego od strony pasażera (klucz 8 sztorcowa) będzie łatwiej ułożyć kabel.[br]Dopisany: 17 Grudzień 2008, 18:32_________________________________________________Obiecałem opis i fotostory:

http://www.a4-klub.pl/smf/warsztat_zrob_to_sam/all_b7_montaz_cb_w_schowku-t70205.0.html;new#new

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a ma ktos moze foty z montazu radia w schowku pod kierownica lub potrafi wytlumaczyc jak tam podlaczyc zasilanie ???bo jestem zielony a nie chce od zapalniczki,mialem tak w golfiku to zle to wyglada i zajmuje miejsce nawigacji, bo z antenka to sobie poradze mysle pociagne kabel z bagaznkia pod listwa progowa

• 1 rok później...
Opublikowano

jutro jutro :wink4: [br]Dopisany: 11 Grudzień 2008, 19:26_________________________________________________tak to wygląda :)

6e1e38ef52d02898m.jpg

skąd kolego zasilanie brałeś do radyjka w tym miejscu pod pułeczką??

myslalem zeby ciagnac do zapalniczki ale to ladny kawalek... Jest gdzie zwiazc 12V w okolicy pulki ?

Jak puściłeś kabel od anteny ??

• 1 rok później...
Opublikowano

odświeżam kotleta... może mi ktoś zapoda pomysła gdzie mogę wpakować CB w B5. w pulkach pod kierownica się mi nie mieści... a niemam koncepcji gdzie go wpakować mądrze.... dzięki z góry za podpowiedź :wink4:

Opublikowano

wg mnie najlepiej do schowka :wink4: