domelq Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Mi tak piszczał jak go odpalałem na zimno . Wymieniłem pełny rozrząd i przestało to nie wina rozrządu. Po prostu ponaciągane zostały od nowa paski itp.
sk baton Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 dzisiaj tak samo odpaliłem auto z wcisnietym sprzęgle jest pisk pusciłem sprzęgło jest ciut głosniejszy ale po jakies 1 minucie silnik pracuje cicho , co to jest???
ozi_wells Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 ze sprzeglem to raczej nie ma nic wspólnego.
sk baton Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 podejrzewałem pasek pompy wody dla pewnosci wymiana była wszystkich pasków i rolek oprócz rozrządu . paski continentala ale odgłos dochodzi tylnej czesci silnika może sie myle??
ozi_wells Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 nie koniecznie bo moze przenosic. a pompa wody chyba na rozrządzie jest
ozi_wells Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 jak by to było cos ze sprzegłem to raczej po odpuszczeniu sprzegła tukło by sie łozysko, ale raczej by nic nie piszczało, przynajmniej sie jeszcze nie spotkałem z czyms takim.
sk baton Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 ja tez nie wiem pisk dochodzi z tylnej cześci silnika może pompa przy wymianie paska zpsikałem zajzajerem typu wd 40 pompa nie cieknie wszystko gicio mimo to .. alternator sprawdzony przy wymianie pasków , ale łozyska powinny chuczeć może sie myle
ozi_wells Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 dokładnie łozyska zrególy huczą, a paski piszczą wiec nie wiem co to moze byc
sk baton Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 No poczekam se do wiosny i wymienie rozrząd bo niechce mi się teraz z przodem wyjezdzac bo za zimno i jeszcze cos moze zgnoje
Kocky Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 jak coś piszczy to na 99% paski - powinieneś posprawdzać je. W moim poprzednim aucie paski piszczały jak po większej kałuży przejechałem
sk baton Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 tak tylko pasek do wymiany został tylko 1 rozrzadu jest taka opcja ?? aby pasek zebaty po 3000km piszczał ? moim zdaniem, tak :
tkamicki5 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2008 jajuz niewiem panowie co to może być ale mnie denerwuje tym bardziejjak ruszam bo ten pisk jest tylko w pewnym momencie obrotowym a jak już większe obroty to wszystko ok. u mnie dźwięk dochodzi z okolic alternatora ale jakby to było łożysko to by huczało także może to być pasek,mechanik psikał mi czymś pasek ale niepomogło.
ozi_wells Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 jak masz wieksze obroty to paski sie bardziej napinają na napinaczach i przestaje piszczec.
tkamicki5 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2008 no to oznacza to że musze wymienić napinacz tak? w sumie mechanik tak mówił tylko niewiedziałem czy miał racje bo mówił że ten co mam to już mocniej nie napnie paska
ozi_wells Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 no to oznacza to że musze wymienić napinacz tak? w sumie mechanik tak mówił tylko niewiedziałem czy miał racje bo mówił że ten co mam to już mocniej nie napnie paska no na to by wyglądało
domelq Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 no to oznacza to że musze wymienić napinacz tak? w sumie mechanik tak mówił tylko niewiedziałem czy miał racje bo mówił że ten co mam to już mocniej nie napnie paska Zawsze staraj sie wymieniac komplet pasek z ewentualnymi rolkami i napinaczami i wówczas problem znika a jak występuje to przynajmniej masz pewność, że to nie wina wymienionego zestawu
tkamicki5 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2008 ok także bede wymieniał tak jak kolega wyżej napisał. i chce wszystko kupić ori także moglibyście mi napisać jakie są ceny(mniej więcej) w serwisie- pasek,rolka lub rolki bo niewiem czy jedna czy więcej i napinacz i czy jescze coś do tego kupić? z góry dzięki pozdrawiam
domelq Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Nie musisz ORI. Możesz zainwestować z SKF i GATES. Powinno spokojnie wystarczyć
Rekomendowane odpowiedzi