Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AFN podczas jazdy zaczął szarpac i zgasł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam..wczoraj w trasie autko odmówiło mi posłuszeństwa i wróciłem na lawecie...podczas jazdy zaczeło drgac(tak jakby dwumas ) i po chwili zgasło..już odpalić sie nie dało ..chociaz silnik kreci...podpinałem waga i nie ma zadnych błedów..postał noc a dzisiaj jak go chciałem odpalic to zapalił na chwilke zaczał glośno chodzic nierówno jakby na 3 gary i go wyłaczyłem...aktualnie zaciągłem go do mechanika..miesiac temu miałem wymieniany kompetny rozrząd i zastanawiam sie czy przypadkiem nie przezkoczył gdzies o ząbek czy cos(o ile to mozliwe) po zdjeciu osłony rozrzadu 2 górne znaczniki pokrywaja sie na dole nie wiem nie widac bez rozbierania...filtr paliwa zmieniałem jakies 15tys temu.....jedno co zauwazyłem to jak na autostradzie ejchałem 150-170 dośc mocno kopcił na zcarno , ze az w lusterku widziałem a wczesniej tego tak nie było ( autko po programie 155ps awx 216 bosio dawka z tego co pamietam koło 3.5-4) 2 tygodnie temu zakupiłen nowe regenerowane turbo z gwarancja 12 miesiecy (stare zaczeło wyc i dostało luzy wzdłuzne (3-4 mm !!!)wtryski mam bosio 216 jakies 30-35tys pzrelot (tyle tez miało turbo które padło chyba troche malo???)

od czego najlepiej zacząc zeby zdiagnozowac usterke ..chyba , zktoś juz mial coś takiego ..

nie przeszukiwałem forum celem znalezienia odpowiedzi gdzyz mam w tym tyg straszny młyn i nie mam zcasu zabardzo zeby grzebac w internecie...zeby jeszcze tego było mało zachcialo mi sie rozbierac tydzien temu 2gie auto w domu i aktualnie oba bez mozliwości jazdy :/

Opublikowano

Zwalaj przód i sprawdź rozrząd. Jeżeli on będzie ok no to sprawdzenie kompresji.

Opublikowano

Może się zapowietrzył? Pod kompa i sprawdzić błędy.

Opublikowano

sprawdź pompę czy podaje paliwo

Opublikowano
  • Autor

autko jutro pod wieczór bedzie zdiagnozowane..jedno co jest dziwne to puszka filtra powietrza zamiast zasysać powietrze to nim bucha na zewenatrz ii jak odpala to chmura z tyłu ale taka jasna siwa jakby..

Opublikowano

Chyba coś się zawiesiło w głowicy skoro dmucha w filtr, nie miałeś metalicznych dźwięków?

Opublikowano

Rozrzad do sprawdzenia

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

zadnych objawów podzcas jazdy nie było ..zaszarpał z 5-7 sekund i zgasł..

zadnych metalicznych dźwieków nie było

wszystko jasne..zerwał sie zawór i został wbity w tłok przy okazji porysował cylinder takze szukam gołego slupka AFn

Edytowane przez matyss___

Opublikowano

zadnych objawów podzcas jazdy nie było ..zaszarpał z 5-7 sekund i zgasł..

zadnych metalicznych dźwieków nie było

wszystko jasne..zerwał sie zawór i został wbity w tłok przy okazji porysował cylinder takze szukam gołego slupka AFn

A dawałeś w piz*e? Czy normalna jazda - lekko gaz i się toczyłeś do przodu i nagle jeb? Niestety, pancerne silniki ale trzeba mieć na uwadze że lubi sobie w nich pęknąć tłok, albo jak u kolegi zerwać zawór.

Opublikowano
  • Autor

jak to sie stało to normalna jazda 90-100km/h jakies 15km wczesniej zjechałem z autostrady a tam no jak to na autostradzie koło 170 sie toczyłem ....ale to auto od 5 lat mam i po autostradzie przewaznie sie poruszałem 160-200 zalezy to okoliczności..no niesttey zrobiłem od zakupu 70tys i bedzie next

szukam gołego slupka na juz...