Gość Atina Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 Chłopaki pomocy, Wczoraj nie mogłam przekręcić kluczyka w stacyjce, przekręcał się tak ciężko czy w jedną czy w drugą stronę, że bałam się, iż zostanie złamany. Gdy już udało mi się odpalić, stacyjka nie odbiła, nie cofnęła kluczyka więc zrobiłam to sama, żeby nie wył rozrusznik. Moje pytanie do wymiany kostka czy wkład stacyjki? Jeśli kostka to czy od B6 podejdzie? Czy coś trzeba ustawiać przy jej wymianie mając alarm i immobilizer? Dodam, że w ostatnim czasie immo szalało, "samochodzik" na pulpicie zapalał się nawet 15 razy więc co chwilę musiałam cofać kluczyk i wyciągać i tak na nowo, aż załapał, żeby móc odpalić, teraz tak nie robi, ale kluczyk bardzooo ciężko chodzi. Być może te ciągłe przekręcanie coś uszkodziło.. Będę wdzięczna za wszelkie pilne rady, dopóki jeszcze odpala..
Tobike Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 Jeśli ciężko chodzi to raczej wkładka zamka. Trzeba zajrzeć i obejrzeć co go boli.
marcin_franz Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 Kpstka napewno nie jest winna. Musisz wydobyć wkładkę i najlepiej kup odrazu na szrocie drugą, udaj się do dobrego punktu dorabiania kluczy i z dwóch zrobi Ci jedną pasującą do starego kluczyka. Spróbuj może jeszcze psiknąć wd 40
Gość Atina Opublikowano 20 Lipca 2016 Opublikowano 20 Lipca 2016 Temat zakończony. Do wymiany była kostka stacyjki.
Rekomendowane odpowiedzi